≡ Menu

Как се регистрира ЕООД

Как се извършва регистрация на фирма като ЕООД в България.

Като начало има няколко изисквания които трябва да бъдат спазени:

1. Минималния капитал на фирмата трябва да е поне 2 лева

2. Трябва да има поне един съдружник във фирмата, които може както да е български гражданин, така и чуждестранно лице

3. Трябва предмета на дейност на фирмата да е съобразен с правната рамка на Р. България и да не включва дейности забранени от действащото законодателство.

4. Фирмата трябва да има реален адрес и седалище, който може да е както под наем така и личен. Стига собственикът / управителя да има достъп до него.

Изпълнени тези условия вие можете да започнете с регистрационния процес, който вече е значително улеснен от както регистрирането на новите фирми в България се пое от Търговския регистър. Вече няма картончета с Булстат и ходене до 3 различни места за завършване на регистрационния процес. Възможно е и регистриране на ЕООД на чужденец в България. Фирмите вече се регистрират и само с 2лв. начален капитал, което не е препоръчително. Така фирмите имат по голям избор в началния капитал в зависимост от нуждите им – например малка фирма с малко служители и минимална дейност внася 100лв, начален капитал, голяма фирма избира между 2000-5000лв, начален капитал.

След като се внесе началния капитал, следва и подаването на подготвените документи към Агенция по вписванията по местоживеене (търговски регистър). Вече е и напълно възможно това да се прави онлайн, като така не е необходимо да се разкарвате лично и да чакате по опашки само за да подадете документите си. Веднъж подадени обикновено срока е 6 работни дни за вписването на фирмата Ви.

Веднъж вписана вие можете веднага да започнете дейност с новосъздадената фирма! Така за 7 работни дни реално Вие вече можете да създадете своята нова фирма ЕООД.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!