≡ Menu

Климатици монтаж и цени на дайкин

Живея в тухлен апартамент, в който няма централно отопление. Реших, че най-изгодният начин, по който мога да се отоплявам е на електроенергия – с климатици. Приятели ми дадоха съвет за климатици “Мидеа”, тъй като са доволни от фирмата. Потърсих повече информация в интернет и попаднах на 4-5 сайта за климатична техника, грабна ме 3 фирми. Свързах се с едната, но ми предложиха друга фирма климатици като “най-качествена” до сега и на малко по-високи цени, от тези, които бях готова да дам. Зададох въпрос кога мога да се посъветвам на място, те ми казах минимум 2 дни, а монтирането на климатика могат да извършат след около 2 дена.

Свързах се с третата фирма – момчето беше доста любезно и след като му казах, че търся климатик “Мидеа” започна да ме пита, за да ме насочи най-добре. Попита ме с какво предназначение го искам, каква е квадратурата на жилището, в което ще се монтира, с какво разположение е апартамента, старо или ново строителство е и има ли вътрешна изолация. Казах и парите, които бях си отделила – 750 до 800лв. В края на обаждането попитах за консултация по подробна – все пак имаше много неща, които ме вълнуваха и момчето ми каза, че колегите му могат да дойдат на другия ден.

На следващия ден дойдоха на място – огледаха апартамента, заедно определихме ъгъла за поставяне на климатика, като съобразиха насоката на въздушната струя и местоположението на външното устройство – дали ще е по-високо или по-ниско от вътрешното. Освен това, ми предоставиха шанса да си направя избор между два модела дайкин климатици и Мидеа – единият беше на цена 700 лв., а другият – 900., както и различията около тях – предимства. Избрах си модела климатик и тъй като купувах 2 бройки техниците предложиха отстъпка от цените на монтажа. Другото което ми допадна е, че искаха да извършат монтажа след 2 дни много фирми, с които се свързах ми казаха до 5 дни, което ме затрудняваше допълнително, понеже работя и не мога да отсъствам често. Договорихме цените и след 2 дни пак дойдоха, за да монтират климатиците. Първо монтираха вътрешното тяло, направиха дупка в стената, през която да минават тръбите, след което поставиха и външното. Изолираха системата и окабеляването и ги покриха с декоративна лента, за да не се нарушава интериора на жилището, поставиха и гуми, които да изолират вибрацията и шуменето от работата на климатика. Момчетата действаха експедитивно за около 3 часа поставиха, изчистиха едрите отпадъци от разбиването, което ми направи добро впечатление. След монтажа ми направиха инструктаж за функциите на всяко копче от дистанционното, обясниха ми как да изчиствам филтъра. Обясниха ми кое е правилно и кое не за всеки климатик как е по-добре да не го спирам и кога работи най-икономично на максимален режим. Обясниха ми и че веднъж годишно трябва да се прави профилактика от специалисти и да се наблюдава как работят климатиците. През следващите две години ползвах тази фирма за профилактика. Не предполагах, че на случайно попаднала ми реклама в интернет в случаен сайт ще ми свърши тази услуга и ще се отзоват много качествени техници.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!