≡ Menu

Камъни в бъбреците – лечение с билки

Камъните в бъбреците са често срещан проблем в днешното общество. Храненето и начинът ни на живот за съжаление благоприятстват за образуването на бъбречни камъни, които причиняват много болка и дискомфорт и изискват продължително лечение. Един от най-добрите природни цярове са билките, които в комбинация със здавословната диета дават изумителни резултати.

Полезни билки при камъни в бъбреците

Билките са съществена част от домашното лечение на камъни в бъбреците. Те са най-ефективни, когато се комбинират и приемат заедно. Сушените билки могат да се правят на чай, но и цветовете също се използват. Важно е да използвате само диви билки, а не такива, които се произвеждат комерсиално. Чай можете да си направите като смесите равни части от всяка от тези билки, която успеете да откриете.

Плод от хвойна

Хвойната стимулира бъбреците и унищожава бактериите в тях, пикочния мехур и жлъчката. Бактериите са често срещани, когато в бъбреците има утайки и кристализация. Плодовете от хвойна са ефективно прочистващо средство на организма.

Мечо грозде

Това е една от най-ефективните билки за стимулиране и детоксикация на бъбреците. От билката се използват листата. Облекчава инфекциите и спомага за тяхното потушаване.

Листа от глухарче

Като много от най-известните билки, глухарчето също се среща в много части на света. Листата му действат като бъбречни стимуланти. Използвайте сами диви глухарчета, които растат далеч от вашия двор, пътищата и замърсени или обработваеми райони.

Царевична коса, конска опашка, бабина душица, пача трева и корен и листа от магданоз

Тези билки също са много полезни за имащите симптоми на камъни в бъбреците. Използвайте ги често и винаги, когато успеете да се сдобиете с тях.

Билките са природно лекарство, което се използва в медицината от хиляди години по целия свят и има доказано благоприятно въздействие при много заболявания и състояния, включително и при камъни в бъбреците и други заболявания на бъбреците и пикочните пътища.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!