≡ Menu

Книги онлайн – четете ли?

Много често чуваме по телевизията, в интернет или в различни вестници и списания, че младото поколение е спряло да чете книги. Според повечето хора от по-старото поколение, младите висят нонстоп на интернета, обикалят кафетата и дискотеките и не отделят никакво внимание на четенето. Разбира се, че има много хора, които не са прочели и една книга в живота си, но не бива да слагаме всички под общ знаменател. В интернет могат да се намерят много повече книги онлайн, отколкото в една обикновена библиотека.

Четенето на книги онлайн има своите предимства пред стандартните хартиени книги. Освен голямото разнообразие от книги онлайн, което се предлага в мрежата, те са много практични и удобни. Можете буквално да носите цялата си библиотека от книги онлайн в джоба. Цената на предлаганите книги онлайн е в пъти по-ниска от тази на стандартните книги. Това е така, защото разходите по издаването на книги онлайн са много по-малки от разходите за производство на хартиените книги. Издаването на книги онлайн предотвратява изсичането на дървета. Можете да си закупите всякакви книги онлайн, защото при тях изчерпване на количествата няма и не е нужно да чакате определено време, за да се сдобиете с така желаната книга. В интернет излизат нови книги на момента на пускането им на пазара и ги получавате няколко минути след като сте ги поръчали. Без значение дали са стари или нови книги, в интернет има почти всяко четиво, за което се сетите.

Единственото, което ви трябва, за да четете книги онлайн е електронен четец. Има много различни видове електронни четци на пазара. Някои от тях са пригодени само за четене на книги онлайн и не могат да отварят цветните списания или вестници, други пък са мултифункционални и отварят всякакъв тип файлове, имат WI-FI, можете да гледате видео през тях, да си проверите пощата и редица други екстри. Очертава се през следващите години всички нови книги да имат електронен вариант, не изключено в още по-далечно бъдеще хартиените книги да бъдат спрени от производство за сметка на електронните им варианти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!