≡ Menu

Кои са най-подходящите джанти за зимата

Много шофьори се доверяват на обикновените стоманени джанти за шофиране в зимни условия, поради ниската им цена и висока издръжливост. Но има случаи, при които поставянето на такива джанти е невъзможно заради техническа несъвместимост, тъй като стоманените джанти обикновен се предлагат в размери 15 и 16 инча.
Трябва обаче да знаете, че не всички джанти, с които са оборудвани вашите превозни средства, в зависимост от размерите и покритията им, са подходящи за шофиране в зимни условия.
Ето няколко примера за това, какви характеристики на джантите е добре да избягвате, ако е възможно, когато зимата е на прага ни.

Офсетови джанти

Комбинацията от гуми и изпъкнали джанти ще бъде причина за задържане и хвърляне на повече сняг, лед и пясък върху страничните части на автомобила ви. Затова бъдете по-консервативни и през зимата избирайте джанти, които не излизат извън очертанията на калниците на автомобил ви.

Хромирани и полирани джанти

Тези видове джанти нямат защитен лак и няма да се справят много добре в зимните условия, тъй като солта и химикалите използвани по зимните пътища бързо ще нарушат финото им покритие. За това запазете тези красиви, но скъпоструващи джанти за пролетта, лятото и есента, а за зимата заложете на друг вид джанти.

Машинно напръскани джанти с прозрачно лаково покритие

Точно като хромираните и полираните джанти и тези са много уязвими от солта и химикалите, с които са покрити зимните пътища. Затова най-добре ги дръжте далеч от тях, за да изглеждат винаги добре.
Не забравяйте, че всички фини покрития се увреждат по един и същ начин.

Ако още не сте сигурни, какви джанти да изберете за шофиране в зимни условия, не се колебайте да потърсите помощ и консултация от специалисти в бранша. А ако искате наистина качествени джанти при нас ще откриете голям избор от модели с гарантирано качество, които ще могат да издържат и на най-суровите зимни условия и ще паснат идеално на зимните ви гуми.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!