≡ Menu

Кой наема частни детективи?

Трудно е някой да признае нещо – кое го движи да върши някои нещата. Човек има изградени някакви навици в живота си и се отказва много трудно от тях. Ето защо един частен детектив трябва да разбере добре същината на човешката природа. Това е нещото, което той трябва да помни винаги, когато започва да разследване, проучване или разпит в агенцията за детективски услуги.

Изключително подходящо за забежки и флиртове е световното по футбол. В тези часове хотелите със стаи за почивка, направо се пукат по шевовете. Жените се оправдават, че им е скучно по първенството и уж излизат с приятелки. Мъжете казват, че отиват при приятели заедно да гледат мача. Съвсем друг въпрос е кой какво прави в тези часове, коментира частен детектив. На някои мъже пък хич не ми пречи да гледат мач и да вкарват голове успоредно с това.

Хората правят разни неща понякога, заради четири фактора: свобода, пари, защита или репутация. Ако някой е застрашен от голяма загуба на пари или фалит, то може и да направи доста глупости, които в нормално състояние иначе не би му и дошло на ума. Може и да стигне до убийство, коментират в агенциите за детективски услуги. Движещата сила на човечеството по принцип са парите, те са причината за злодеяния. Историята показва как хора и нации са водили войни и са убивали заради свободата си. В нашата история също има такива случаи, влезли в учебниците. Имахме петвековното робство и много саможертви и борба, извършени от народа.

Репутацията също е доста коварно нещо, споделя един частен детектив, това са нещата, които околните мислят за нас и се влияеш в действията си от чуждото мнение, което дава на някои хора насоки в живота. Понякога репутацията е само професионална – ако заради не спазени уговорки подаде оплакване бивш служител, репутацията на фирмата ще бъде съсипана. Тя е тази, която кара потребителите да отидат при конкуренцията, репутацията в бизнеса е движещата сила. Затова много бизнесмени и хора държат на нея като зеницата на окото си, че дори и извършват престъпление – финансово или криминално, но престъплението си е престъпление – споделят в агенциите за детективски услуги.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!