≡ Menu

Групово пазаруване и неговите основни преимущества

Няма да излъжем, ако кажем, че няма човек без значение на каква възраст или от каква социална прослойка е, който да не е чувал поне за групово пазаруване. Няма да излъжем и ако кажем, че по – голямата част от нас поне веднъж да се възползвали от някой от всички оферти, които се предлагат от търговците в сайтовете за колективно пазаруване. Но все пак какво е групово пазаруване и защо има толкова голям интерес към този начин на закупуване на стоки и услуги?

Както повечето иновации и този начин на пазаруване идва при нас отвъд океана (САЩ), където преди няколко години се правят първите опити да се пазарува групово като целта е да се използват отстъпките при покупки на продукти или услуги на „едро”. Казано по – простичко, ако дадена услуга (например вечеря в ресторант) струва да речем 100 лв., ако закупите ваучер от сайт за групово пазаруване вие можете да си осигурите вечерята с намаление от 50 до 90%.

Отстъпките в цените на всички стоки и услуги, които се предлагат в сайтовете за колективно пазаруване идват от това, че освен вас, за вечерята в същото заведение са заплатили още да речем 50 човека (т. е. закупили сте вечерята групово).

Така и вие сте доволни, тъй като ще вечеряте на промоции с големи отстъпки в цената, доволни ще са и търговците, които са предложили тези оферти, тъй като заведението им ще е пълно и ще се сдобият с нови клиенти.

Сайтовете за групово пазаруване бележат все по – голям ръст в предлагането и закупуването на стоки и услуги на промоции и това съвсем не е случайно. Този начин на пазаруване ни дава шанс на нас, клиентите да си осигурим стоката или услугата с изключително големи отстъпки, а това във времена на криза не е никак за подценяване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!