≡ Menu

Кокоши трън – как да го излекуваме?

Кокошия трън е малък, но неприятен проблем. Доста хора си задават въпроса какво е неговото лечение. Кокошият трън се предизвиква от човешки вирус и се появява по ходилата на краката. Негов отличителен белег е грубата кожа, която предизвиква болка при ходене.

Друг неприятен факт е, че ако не се третира на време, може да се разрастне и разсее. Кокошият трън не е от вчера, и има много популярни методи за лечение от народната медицина. Разбира се, винаги е препоръчително на първо място да се посъветвате при лекар по въпроса, но не пречи да се запознаете с народните тайни. Кокошия трън често се появява от зараза в басейн.

Какви са видовете лечение на кокоши трън?

Един от тях е горенето с течен азот. То трябва да се прилага внимателно, защото може да ви донесе по-голяма вреда. Запомнете, да се консултирате със специалист, а не да извършите това сами.

Народната медицина препоръчва чесъна като лечебно средство. Обелва се една скилидка чесън, намачква се на кашичка, и се намазва върху предварително измития крак.

Алтернативно средство за лечение на кокоши трън е белия сок на смокинята. Смокинята, когато се откъсне от дърво, пуска бял лепкав сок – той според народната медицина е лековит и може да премахне кокошия трън.

Друга рецепта за борба с това заболяване е свинската мас – приготвя се една лъжица и 4 аспирина. При наличие на повече кокоши тръни по ходилата е жизнено важно да локализираме първичния кокоши трън „майка” и да третираме него.

Според някои хора горещият пясък на плажа е отлична възможност за премахване на кокошите ръни. Възможно е това да е само съпътстващо средство, но морския пясък и морската вода са известни с това, че действат добре за изчистване на ходилата.

Българската народна медицина познава много алтернативни методи на лечение на различни заболявания, но както винаги е препоръчително първо консултация с фармацевт или кожен специалист.

Още за кокоши трън.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!