≡ Menu

Коледни базари в Европа

Коледните базари предлагат идеална възможност за тези, които не знаят какво да купят за техните близки като подаръци за празниците. По този начин започва и празничната зимна атмосфера със светлини, коледни елхи и радост, породена от вълшебната Коледна обстановка. В повечето страни има Коледни базари, за тези които празнуват Коледа, но най-извстните са тези в Европа, по-конкретно в Париж, Прага, Виена, Мюнхен, Брюксел, Франкфурт, Залцбург, Нюрнберг, Брюж, Берлин и един в Сибиу в Румъния.

Коледните базари в Париж датират от 14-ти век. Днес всеки има възможността да посети столицата на Франция в търсене на подаръци на Коледните базари, които започват от Сен-Жермен и стигат до Дисни Вилидж в Дисниленд Париж. Какво можете да си купите? Сувенири и зимна украса, ястия от местната кухня, аксесоари и много други. Най-известният Коледен базар е разположен на булевард Шанз-Елизе, който стига до площад Конкорд, с повече от 300 щанда, които са украсени и направени от дърворезба. Коледните базари са отворени между 15 Ноември и 5 Януари 2014, а този който е в Дисниленд е отворен до 3 Януари.

Както в Париж, така и във Виена Коледните базари отварят врати за своите посетители по-рано през годината на 16-ти Ноември, но продължават само до Бъдни вечер – 24-ти Декември. Има 9 Коледни базари във Виена и най-известните и посещаеми остават тези, които са разположени в близост до кметството, Rathausplatz, които датират отпреди 700 години. От тук можете да си закупите ръчно изработени сувенири, керамични продукти и стъклени украшения. Също толкова популярен е и Коледния базар в двореца Шонбрун, където можете да купите подаръците за децата директно от Коледната работилница. Тук ще усетите аромата на карамелизирани ядки, шоколадови бонбони, печени кестени и греяно вино.

В Германия има много Коледни базари и поради този факт местните традиции са се запазили в продължение на много години, милиони хора годишно посещават тези места за да купят и изненадат своите любими хора с прекрасни подаръци.

За да отпразнувате Коледа в някой от тези градове се възползвайте от намаленията от туристическа агенция Перфект Тур и имайте една незабравима Коледна ваканция с вашите любими хора.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!