≡ Menu

Колко може да продължи заболяването от грип?

Грипа е често срещано заболяване, причинено от грипен вирус. Съществуват три щама на този вирус А,В и С.

Симптомите на грип, наподобяват тези на обикновена настинка, но са по-изразени. Грипния вирус атакува предимно дихателната система. В резултат на това болния може да усети главоболие, висока температура, треска, болки в мускулите и ставите. Симптомите могат да продължат в зависимост от състоянието на имунната система.

Каква е продължителността на заболяването?

Няма един отговор на този въпрос. Обикновено това зависи от имунната система на пациента. Децата и хората в напреднала възраст, обикновено страдат по-често от грип. Заболяването обикновено продължава между 3 и 10 дни. Пациента е заразен с вируса един ден преди появата на симптомите и остава болен най-малко 5 дни след това. Ако симптомите на грип не се лекуват навреме, инфекцията може да продължи и повече дни. Освен това е възможно развитие на усложнения.

Ако сте имунизирани срещу определен вид грипен вирус, то на следващата година вие ще бъдете защитени от развитие на инфекция. Това е така, защото тялото ви вече произвежда антитела срещу този вирус.

Лечение на грип.

Тъй като грипа е вирусна инфекция, антибиотиците не могат да помогнат за лечение. В редки случаи се използват анти-вирусни лекарства . Все пак приема на много вода и пълноценна почивка са единствените начини, които помагат за облекчаване на симптомите. За медикаментозно лечение на грип се използва Ибупрофен и Ацетаминофен. Топли напитки и супи могат да се консумират за облекчаване на чувството на студ и отпушване на синусите. След като се почувствате добре, не бързайте да се връщате на работа, тъй като все още сте под въздействието на вируса.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!