≡ Menu

Коя диета да избера?

Основният проблем когато сте взели решение, че време за отслабване е коя диета е добра за Вас. Това естествено е строго индивидуално и зависи от Вашата цел, здравословно и финансово състояние и куп други фактори. Основната заблуда при избора на диета е търсенето на бърз и драстичен резултат. Да такива диети има, но след като диетата свърши изключително бързо ще възвърнете Вашите килограми. Поради тази причина най- добрия подход за избор на диета е да изберете такава, която няма да се различава много от нормалния ви режим на хранене.

Естествено няма да намерите диета, в която има пържено, сладко и ред други изкушения. Под да не се различава много имаме в предвид да не бъде крайна и гонеща бърз резултат. За да има смисъл от цялото начинание трябва да си изградите култура на хранене, такава че след като приключите с диетата да не се върнете рязко към стария Ви режим на хранене.

Една от изключително популярните диети в днешно време е 90 дневна диета. В нея са позволени всички храни – тестени, сладки, млечни… Естествено не може да ядете така наречените “забранени храни” постоянно. Поради тази причина в 90 дневна диета е ключово кога се консумират тези храни и в какви количества. Диетата се състои от цикли, като всеки се повтаря по 4 дни.

Лунната диета е също един добър вариант за загуба на тегло. Тя е разделна на четири фази, спрямо луната – пълнолуние, намаляваща луна, новолуние и нарастваща луна. При тази диета хубавото е че организма Ви се пречиства от токсините, тъй като са забранени твърдите храни. Залага се на вода, чай, сокове. Да неприятно е чувството за глад, но и резултатите при този хранителен режим също са налице – от 2 до 4 кг за 1 месец. Желаем успех на всички от вас, които са решили да спазват лунна диета.

Като обобщение изберете диетата си така, че да не бъде невъзможна за спазване. Ако периода е примерно един месец и диетата е строга, спазването е изключително трудно и понякога невъзможно. Дори и да успеете няма гаранция, че ще задържите килограмите, ако рязко се върнете към стария Ви режим на хранене. Препоръчваме да направите едно добро проучване по форумите преди да направите Вашия избор. Желаем Ви успех в борбата с килограмите!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!