≡ Menu

Коя е най-евтината реклама

Има хиляди начини да рекламираш дадена стока и услуга. Въпросът който седи пред всеки маркетингов специалист е да избере този който най-много го удовлетворява.

Най-разпространения начин на реклама в България безспорно е интернет рекламата. По своят пазарен дял той измества билборд и тв рекламата.

Това се е получило поради факта, че интернет е първо най-достъпния и лесен начин за реклама и второ интернет е необятен. Днес мрежата се е превърнала в начин на живот за повечето хора. Времето на вестниците отдавна приключи като в днешни дни редом със закуската от яйца и бекон ние сме включили лаптопа, четем новини и преглеждаме най-актуалните обяви и предложения. Почти всеки влиза в интернет. Колко от приятелите ви не ползват Google, a колко Facebook.

Ето защо много от маркетинг специалистите се стремят да представят стоката, която е цел на търговията им или пък просто да запознаят хората с фирмената си дейност в интернет пространството. Интернет пространството е най- необятното място където не съществуват граници на държави, няма противоречиви бизнес интереси или запълнени ниши. В интернет всеки може сам да определя колко пари да изкара или колко клиенти ще има. Всичко зависи от старанието на хората представящи своя бизнес и тяхната маркетингова стратегия. А това да не представиш бизнеса си в интернет рано или късно те обрича на фалит.

Пред всеки решил да представи бизнеса си или услугата си в глобалната мрежа стой един въпрос. Как да се рекламирам? На този въпрос няма еднозначен отговор. Безспорно най-плодотворният начин е намирането на SEO специалист ако става въпрос за сайт, но това е свързано с разходи който може би нямате. Ако не разполагате с такъв капитал или пък просто сте решили да рекламирате без пари, ви предлагам да използвате сайтовете за обяви.

Сайтовете за обяви си остават най-евтиния и най-ползотворен начин да рекламирате бизнеса си. Някой от тях предлагат и възможност за банер реклама или ВИП обява което увеличава вашият шанс да намерите подходящите хора искащи да се възползват от предлаганата от вас стока или услуга. Ако все пак не искате да заплащате грешни пари бих ви препоръчал да публикувате обявата или рекламата си в поне 5 ако не и 10 сайта. По този начин ви гарантирам намиране на нови клиенти или симпатизанти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!