≡ Menu

Красиви хризантеми в букети от онлайн магазин

Бъдете различни и изненадайте любимите си хора с нестандартен подарък. Поръчайте доставка на букети от нас. В каталога на този онлайн магазин откриваме разнообразие от цветове сформирани в уникални букети. За всеки повод и празник в магазина ще Ви изненадат с различни и оригинални цветни предложения. Едни от най- предпочитаните цветя са хризантемите – разноцветни, ароматни и красиви. Нека научим повече за тях.

Хризантемата е била култивирана за първи път в Китай, като билка през 15 век пр. Христа. По-късно, през 8 век хризантемите били внесени в Япония. Императора приема това красиво цвете за държавен печат. И днес, то е символ в герба на Япония и Китай, съществуват стотици стихотворения посветени на хризантемата. В Европа идват доста по – късно през 17 век, култивирани са над 200 вида хризантеми.

Основно се делят на ранно цъфтящи – тези, които цъфтят през пролетта и лятото и се отглеждат на открити места и късно цъфтящи – цъфтят през зимата и се отглеждат в отоплени парници.

Хризантемите са широко използвани цветя за декорация на различни мероприятия като сватби, банкети и други. Сортовете са много и различни, но всички са с пъстри и наситени цветове.

Употреба в кулинарията

В Азия от жълти и бели хризантеми се приготвя сладък хризантемов чай, който се е превърнал в особено популярна напитка. В китайската и азиатска кухня, листата на хризантемата се използват, като зеленчуци за приготвяне на супа. Листата и цветовете на растението служат и за подобряване аромата на змийската супа.

Хризантемата символизира честност и вярност, а в Амрика се чества празника на хризантемата на 9 септември.

Те са прекрасни в декоративни букети, градината или просто в саксия на балкона.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!