≡ Menu

Крем против белези от различен характер

Крем против белези се налага почти на всеки втори човек. Като цяло белезите са често срещано явление и понякога появата им е внезапна и неочаквана. Те освен, че са опасни в голяма част от случаите, са изключително дразнещи за естетичния външен вид. Един видим белег, може сериозно да свали нивата на самочувствие на човека, който го притежава. Затова и няма човек, който да не желае да се отърве от белезите си по най-безболезнения и ефикасен начин и възможно най-лесно. Сред всичките възможни варианти за премахване на белези, най-безболезнения и сравнително ефикасния е този да се използва крем против белези. Разбира се, съществува възможността да се направи пластика или да се заложи на лазерната терапия и лечение, но те са в пъти доста по-скъпи, а и понякога опасни.

Видове белези и как да им повлияем?

Като цяло белезите се делят основно на хипертрофични, атрофични и белези от типа на келоидите. Относно атрофичните белези, те са свързани предимно с вдлъбване на кожната повърхност и създаване на неравности по нея. Това са типа белези появили се в следствие на силно изявено акне, младежки пъпки или пък тежко прекарани шарки. Като група белези хипертрофичните се характеризират с това, че се изявяват, като издатини от загрубяла и зачервена кожа, над увреденото място по кожната повърхност. Те разбира се са много видове, но основното, което е характерно за тях е образуването активно на съединителна тъкан, над изгореното или срязано място, във височина. Когато става въпрос за групата на келоидните белези, те се отнасят към групата на доброкачествените ракови образувания. Проблема при тях е, че са много упорити, сърбят и причиняват болка. Срещат се, като разположение най-често в областта на лицето, ушите, шията или гърдите. Понякога образуването им е предизвикано от неволно продупчване на ушите или пък татуиране.

И трите групи белези изброени до тук, биха могли да се повлияят от използването на крем против белези. Най-добрите варианти на този крем са тези съдържащи силикон в тях. Отдавна в дерматологията, за заличаването на белезите, е известно доброто и ефективно действие на силикона. Ако се консултирате със специалист дерматолог, което и трябва задължително да направите, преди да третирате даден белег, то той ще ви каже, че не всички силиконови кремове са така надеждни. По-голямата част от тях действат на практика, като омекотяват кожния участък на белега и постепенно го заличават, но това не се случва при стари и загрубели вече белези. Много малко марки силиконови гелове, за премахване на белези, третират успешно старите белези. Една от тях е Кело Кот. Този крем съдържа отново силикон, но така формулиран, че да изсъхва бързо, да няма мирис и да прониква дълбоко. След упорита употреба, която е безвредна, пациентите установяват голямо подобрение на състоянието на белега. Ако започнат терапията с този крем против белези, непосредствено при появата на самият белег, то това ще предотврати загрубяването му, като възпрепятства образуването на съединителна тъкан. Така белезите от различен характер вече не са проблем, защото има ефективно и безболезнено лечение в лицето на крем против белези Кело Кот.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!