≡ Menu

Лазери за подмладяване – начин на действие

Лазери за подмладяване са иновативен метод за възстановяване на свежия и младежки вид. Като цяло кожата на човека активно се регенерира и възстановява до около края на пубертета. След настъпването на зряла възраст, на едни 17-18 години, клетките на дермата започват да губят способността си да произвеждат големи количества колаген. Ако мерки за компенсация на тези липси не бъдат предприети на време, то следите на времето се появяват най-напред в областта на очите, устните и челото – под формата на фини и първоначално незабележими бръчици. Основно дамската част е силно разтревожена от изявилия се процес и това е напълно естествено, защото красотата на лицето е важен фактор за самочувствието.

Повечето жени прибягват до употребата на кремове против бръчки с колаген в състава им. Но внасянето на този така важен за кожата елемент отвън си има недостатъци. Първият е, че този колаген е на растителна или животинска основа и не може добре да се усвои от кожата на човека. Втората пречка е самата функция на нашата кожа. Тя има инстинктивна и биологична функция на бариера, за да ни предпази от инфекции и увреждане. Така тази бариерна функция пропуска едва до 10% от колагена в крема да премине през кожата и да се усвои от организма. Затова най-добрият метод са лазери за подмладяване, които са напълно ефективното решение.

Какво се случва, когато използваме лазер за подмладяване?

Целта на тази терапия е да възбуди клетките в кожата да произвеждат отново по-големи количества колаген. За да стане това те биват „раздразнени“ от лазери с определена дължина на вълната и интензитет. Така главните отговорници за производство на колаген в кожните клетки, фибробластите са активирани и отново действат, както са действали в младостта на човека. Това е открито практически в края на миналия век и тази ответна реакция на кожните клетки към лазера е доказана. Много важна част от целия процес на терапията е, че тя активизира производството на колаген не за един път, а като цяло. Тоест кожните клетки са подмладени и възстановяват първоначалните си добри функции. Така те остават млади години наред. Освен това слоевете на кожната повърхност, както и дълбочината й са еднакво обработени. Резултатите са видими почти веднага и повърхността на кожата не е увредена от лазера по никакъв начин.  Като цяло до скоро модерното фотоподмладяване е доста по-неефективен метод за подмладяване на кожните клетки.

След една процедура с лазери за подмладяване ефектите са следните: бръчиците в зоната около очния контур, устните и около челото са видимо изгладени. Кожата е свежа, порите не са разширени, а пигментацията на лицето е изравнена. Едновременно с подмладяването, при лазерната процедура се премахват пъпки, херпеси и акне. Освен това мазната кожа е възстановена и тонизирана. Процедурата се прави без упойка, болка не се усеща, а само едно затопляне на кожата. Лекото зачервяване в следствие действието на лазера бързо изчезва и няма нужда от период за възстановяване на пациента. Лазери за подмладяване са идеалното решение за динамични хора държащи на естетичния си външен вид.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!