≡ Menu

Кучета-пазачи за охрана на вашия дом

Всеки човек се стреми да избере най-добрата защита на имота си от нападения и щети. Все пак в своя дом влагаме не само средства и усилия, но и съхраняваме почти всичко ценно, което притежаваме.

Повечето хора са наясно колко важно е това имущество да остане непокътнато и да бъде защитено по най-добрия начин. А това как точно да бъде осъществена охраната на дома ви може да решите единствено вие самите.

В търсене на варианти, вероятно сте се запознали с това, че може да се доверите на сигнално-охранителна техника (СОТ), патрулиращи гардове или на специално тренирано куче за охрана.

Настоящият текст ще ви информира в подробности, за това как се реализира охранителна дейност чрез обучени кучета-пазачи.

Всеизвестен факт е, че кучето е верен спътник на човека от хилядолетия насам.

Неслучайно го наричат негов „най-верен приятел”. Действително, ако погледнем в миналото, може да установим, че да се използва защитата на дресирани кучета е стара и изпитана практика, проверена от времето. Благодарение на изключително развитите си обоняние и добър слух, кучетата по природа са забележителни пазачи. Те реагират на дразнители, които на човека не винаги правят впечатление. Способността им да надушват и усещат чуждо присъствие в близост до дома е безусловен факт. Това тяхно качество да регистрират всяко едно движение и мирис ги прави перфектни охранители на дома, защото тяхната реакция е най-добрата охрана. В повечето случаи, когато ви пази обучено куче, престъпника, осмелил се да влезе с взлом в имота ви е заловен на мястото на инцидента.

От значение за избор на куче-пазач е и породата му. Счита се, че едрите животни всяват респект и могат вярно да защитят собствеността на своите стопани.

Все пак най-доброто, което можете да направите, в търсене на вашето куче за охрана е да се консултирате с охранителни фирми. Професионалистите, които работят там ще ви дадат ценни съвети, за това как се осъществява този вид охранителна защита, коя порода е подходяща във вашия конкретен случай и най-важното – те могат да тренират вашето куче, така че то да се превърне в надежден гард на вашия дом.

Ако се грижите старателно за вашия четириног приятел, той ще ви отвърне с любов и безусловна защита от недоброжелатели.

Когато стане дума за охрана на дома, решението на кой вариант ще се спрете зависи единствено от вас, тъй като само вие знаете колко труд и усилия сте вложили, за да се сдобиете с този имот и доколко имате желание да опазите.

Предполагам, че ако сте се замислили за охрана на дома си вече сте наясно, че можете да избирате няколко варианта като например дали да се доверите на частни охранители, сигнално – охранителна техника (СОТ) или пък на най – добрият приятел на човека (т .е. обучено куче за охрана).

В този материал ще се опитаме да ви запознаем малко по – подробно с охраната извършвана от обучени кучета, които прекрасно се справят с охраната на вещи и имоти.

Както знаете, кучето от древни времена е не само най – верният приятел на човека сред животните, но и негов верен пазач и за тази цел кучетата са били използвани от древни времена. Кучетата притежават невероятно добро обоняние и слух, което ги прави ненадминати пазачи на вашия дом или имот, а освен това ако доловят и най – малкото движение на чужди хора в дома те реагират веднага и натрапника в почти всички случаи е заловен на местопрестъплението. Породите на кучетата са много и различни, но в повечето случаи за охрана се предпочитат по – едрите породи, които с външния си вид предизвикват страх в евентуалните натрапници.

Ако вземете решение да се спрете на този вид охрана на дома е добре преди това да се посъветвате с професионалисти, които да ви посъветват към коя порода куче да се насочите и които могат да го обучат да ви служи вярно много години за напред. Единственото, което се иска от вас е да се отнасяте с любов към своето куче – пазач и да му осигурите грижите и вниманието от което то се нуждае.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!