≡ Menu

Ранни симптоми на грип

Грипа е вирусна инфекция, която засяга дихателната система, включително носа, гърлото, бронхите и белите дробове. Тя е изключително опасна за възрастните хора и тези със слаба имунна система. При хора, които са в добро здраве, вероятността да получат усложнения е по-малка след като бъдат засегнати от вирусната инфекция. За разлика от тях, хора, които вече страдат от хронични заболявания са по-застрашени от усложняване на симптомите.

Ранни симптоми на грип.

Повечето хора, не правят разлика между симптомите на грип и тези при обща настинка. Основната разлика, която може да се направи между тези две заболявания е, че при грипна инфекция симптомите се появяват изведнъж. Те най-често са: висока температура, студени тръпки и изпотяване, главоболие и суха кашлица. Могат да се появят мускулни болки, умора и обща слабост. Това състояние може да продължи до две, три седмици. При децата общите симптоми са съпроводени с диария и повръщане. Усложненията, които биха могли да произтекат от това заболяване са бронхит, пневмония, ушни инфекции, остър синузит и енцифалит.

Лечение на грип.

При лечение на грип, най-често се предписват антивирусни лекарства, които се прилагат още след първите симптоми. Те помагат за ограничаване на продължителността на заболяването. Въпреки това, преди използването на тези медикаменти е препоръчително пациента да обсъди всички възможни странични ефекти със своя лекар. Друг начин за справяне с болестта е приемането на големи количества течности под формата на вода, сок, топли супи и др. Това ще помогне на имунната система да се пребори с инфекцията.

Важно е да се знае, че най-добрата защита от грип е ваксинирането с противогрипни ваксини. Най-добре е това да стане преди пиковия сезон на разпространяването на болестта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!