≡ Menu

„Къртене, чистене и извозване“ – три услуги в една, или една услуга в три

Когато се започва строителство на нов обект или основен ремонт на жилище се преминава през няколко основни етапа. За да се осъществи строителна или ремонтна дейност най-важно е обектът да бъде добре подготвен. Точно за това много фирми услугите къртене, чистене и извозване като начален етап на работа. Това са отделни дейности, които обаче все по-често се предлагат и като една комплексна услуга, тъй като са взаимно свързани и повечето хора биха се възползвали. Започва се с къртенето, след което остават много строителни отпадъци, които непременно трябва да се почистят и извозят максимално бързо да съответните сметища. Точно затова е много по-удобно тези три дейности да са събрани в една и вече почти никъде не се предлагат по отделно.

В тази публикация искам да разгледаме някои особености, на които трябва да се обърне голямо внимание. Като за начало желателно е да не се наемате сами да извършвате тези дейности, а да се обърнете наистина към фирма професионалист, занимаваща се точно с това. Някои хора се въздържат от тази услуга заради финансовата част на въпроса, но е много по-добре да платите малко повече, но в същото време да получите бързо и качествено обслужване. При строежа на нова сграда или основен ремонт вкъщи строителните отпадъци са неимоверно много и тяхното незабавно почистване и превоз до сметище са наложителни за да си осигурите максимален комфорт. Ако не се погрижите за тях веднага, те могат да замърсят средата, в която живеете и да застрашат здравето ви и това на околните.

Друга причина да се възползвате от тази комплексна услуга е, че ще са ви нужни инструменти, които са специализирани и обикновено са много скъпи. Ако става въпрос за основен ремонт на жилище или офис се използват различни видове къртичини машини, бормашини, машини за сваляне на боя, перфоратори и др. Ако пък става въпрос за работа на открито има различни видове багери като все по-често се търси употребата на багер-чук, тъй като работата с него е по-лесна, удобна и бърза. Освен че са скъпи тези машини и съоръжения обикновено изискват специални умения и квалификация.

Важно е и да се помисли кой е най-подходящият сезон за тези мероприятия. Различните фирми се специализират в къртене и извозване на различни материали като бетон, асфалт, тухли, железобетон, а ако става въпрос за основен ремонт на жилище – на плочки, мазилка и др. Несъмнено за какъвто и вид да става въпрос най-подходящото време са летните и ранните есенни месеци, когато повечето хора са в годишен отпуск, а освен това ако обектът се намира на открито – времето е сухо и позволява работа. Освен това в тези месеци транспортът на строителните отпадъци е много по-лесно осъществим.

„Къртене, чистене и извозване“ е един от най-важните начални етапи на вашия строеж или ремонт. Удобството на три услуги в една е факт от много години и качественото му осъществяване от дадена фирма говори за професионализъм и много високото ниво на обслужване на клиентите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!