≡ Menu

Летящите фантазии Airbus

Как ви се струва, бъдеща реалност или обикновена фантазия ще бъде самолетът, на който сте избрали да летите и с който нетърпеливо чакате да стигнете до така мечтаната ваканция, сам да избира най-екологично чистия маршрут, по който лети? Бихте ли се доверили на подобна технология и бихте ли си купили самолетни билети за една такава иновация?

Дори и да сте малко скептично настроени към самолетите, които се очаква наистина да летят сами, има други, които явно приемат радушно тази стъпка напред в авиацията. Става дума за пасажерите от Китай, които предстои да бъдат в центъра на усилено таргетиране, от страна на компанията Airbus.

Според един от най-големите производители на самолети до 2031 г. Китай ще надмине сегашния рекордьор по вътрешни полети – САЩ и ще стане страната с най-голям пазар на вътрешни дестинации в света.

Освен че от Airbus са се загледали сериозно в посока Китай, от компанията се занимават и с популяризиране на своята визия за бъдещите въздушни возила, в която се набляга много сериозно на екологичната ефективност.

В началото на септември от компанията обявиха няколко идеи и визии, към които ще бъде насочена политиката на Airbus. Екологични излитания, подобрено летене, чрез групиране (подобно на ятата от птици), по-различни кацания – това са част от възможностите, които според Airbus не само ще подобрят отношението на авиацията към природата, но и ще сведат до минимум един от най-големите проблеми в самолетната индустрия – полетите със закъснение.

Катапултно излитане

От Airbus твърдят, че излитанията с помощта на допълнителни приспособления, които използват възобновяеми източници за захранване, ще помогнат на пътническите самолети да достигат по-бързо необходимата скорост и височина. Става дума за подвижни платформи за излитане и кацане, които в допълнение ще позволят и излитането и кацането от по-кратки разстояния, което несъмнено ще доведе до по-ниски разходи

Летене на ята

“Еърбъс” смятат, че до 2050 г., самолетите ще започнат да летят групово, на ята. Картината на едно бъдещо такова самолетно ято може и да изглежда прекалено футуристична, но от компанията смятат, че това ще намали значително разходите.

Източника – evtiniHoteli.com

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!