≡ Menu

Лечение на камъни в бъбреците

Когато човек страда от бъбречно – каменна болест (камъни в бъбреците) това ще се изяви като бъбречна криза. Тя е съпроводена със остра внезапна болка и това е така, защото тогава камъка се придвижва по отделителната система към уретъра и това е съпроводено с много силна болка. И така отделно има лечение за бъбречната криза и такова за бъбречно каменната болест.

Какво да правим когато сме имали и имаме бъбречна криза:

* Да пием много течности (за предпочитане вода). В случая повече от 3 литра на ден, това е така, защото водата може да помогне на малките камъни и песъчинки да преминат свободно без да предизвикат болка. Даже в хосписи вливат течности венозно за случая.

* Горещ компрес на хълбоците. Това може да стане със топла вана или електрическа възглавница, която да се сложи на хълбоците. Но това трябва да бъде първо разрешено от лекуващият лекар.

* Вземане на болкоуспокояващи – спазмолитици. Това са вид лекарства отпускащи мускулатурата на коремните органи. Също се приемат аналгетици за температурата и болката.

Ето и няколко народни рецепти за камъни в бъбреците

Ако това лечение не помага и бъбречните кризи зачестяват, значи говорим за бъбречно – каменна болест, при която може да се наложи и хирургично лечение ако:

* Има системни бъбречни кризи неподдаващи се на традиционното лечение за случая.

* Камъка е прекалено голям, за да се разбие с медикаменти и други способи за целта.

* Камъка или камъните блокират пътя на отделителната система и застрашават бъбречната функция кардинално.

* Бъбречните камъни постоянно причиняват пикочни инфекции.

* Дразни директно бъбречно – пикочната тъкан и предизвиква кървене.

* Камъка е сраснал с тъканта.

Профилактиката на бъбреците е ключ към предотвъртяването на бъбречно – каменната болест и така неприятната съпровождаща я бъбречна криза. Как? С профилактични прегледи при бъбречен специалист, прием на голямо количество течности и ограничен хранителен режим от страна на животинските белтъци (месото), безалкохолни напитки, кафе, какао. Хубаво е да се ядат повече ядки и зеленчуци.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!