≡ Menu

Запушените канали не могат да чакат

Всяка канализация, колкото и добре да е изградена, в един момент се поврежда. Това се случва най-вече заради запушени канали и тръби. Реално канализацията има капацитет за отвеждане на отходните води и може да поеме някои отпадъци, които са меки и разтворими. Запушването идва от твърди предмети, попаднали в каналите, които не могат да преминат през тях.

Понякога се получава натрупване на замърсявания, които с времето стават все повече и така се стеснява каналът и оттичането на водата се затруднява. При възникване на необходимост от ремонт на канали, ситуацията обикновено е спешна. Ремонтните бригади, които се занимават с отпушване на канали винаги имат готовност за бърза реакция. Това се налага, когато се наводнят жилища и офиси, заради запушени тръби. За щастие, вече има модерна диагностична техника, която показва къде точно е запушен каналът и какво може да се направи за възстановяване на неговата проходимост.

Съвременните средства за ремонт и отпушване на канали позволяват да не се къртят плочки и разбиват стени. Това спестява много разходи на домакинствата, а също и много труд по възстановяване на щетите. Старите канализации на някои населени места по начало са с нисък капацитет и при проливни дъждове се получава проникване на обратни води в тръбите на сградите. Тази вода не може да стигне по-високо от първите етажи, но е в състояние сериозно да навреди на отходните канали, които са застрашени от запушване.

Наводнението води и до неприятни миризми, които трайно се настаняват в сградата. Този проблем се отстранява, след като се почистят каналите със специална техника. Само отпушване на канала няма да премахне зловонието. Почистването и дезинфекцията на тръбите е начинът да се отстранят миризмите и да се възстанови комфортът в засегнатата сграда. При възникване на ВиК проблеми, почти няма време за изчакване. Мобилните екипи, които са специализирани за работа с тръби и канали са оборудвани с необходимата техника и действат експедитивно. Само за няколко часа проблемите се отстраняват и канализацията отново работи нормално.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!