≡ Menu

Лечение с импланти след загуба на зъби, с причина пародонтални заболявания

Лечението с импланти при наличие на пародонтално заболяване е предизвикателство за съвременната стоматология. Най-важното е да имаме дългосрочни, предвидими резултати.

Признаци и симптоми на пародонталните заболявания

Пародонталните заболявания (познати също като пародонтит или пародонтоза) е прогресивно състояние и е една от водещите причини за загуба на зъби при възрастните хора в развитите страни. Пародонталните заболявания възникват когато токсините от плаката започват да дразнят или възпаляват венците. Развитието на лекото възпаление на венците, познато като гингивит може да доведе до разрушаването на венците и подлежащата кост. Ако пародонталното заболяване се остави без лечение може да доведе до разклащане на зъбите или дори до загуба на зъби. Последващо лечение може да бъде само с импланти или класическо протезиране – мост, протеза.

Има много често срещани видове пародонтални заболявания включващи агресивен, хроничен, некротичен пародонтит и пародонтит свързан със системни заболявания. Всяко от тези видове заболявания има свои особени характеристики и симптоми, и всички изискват съответно лечение от професионалист, за да се спре последваща загуба на кост и поддържащи тъкани.

При пациенти с пародонтални заболявания трябва много внимателно да се подходи ако имат нужда от импланти. Най-важното е първо да се излекуват зъбите и пародонта, едва след това да се пристъпи към поставяне на зъбни импланти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!