≡ Menu

Матраци за бебешки легла

Ако изборът на матраци за дома е сложен, то важността на въпроса придобива по-голяма сила, когато става дума за избор на матрак за бебешко легло. Бебетата се нуждаят от около 14 – 16 часа сън на денонощие. Всяка майка знае от какво значение е осигуряването на сигурен и спокоен сън за малкото човече. Компромисът с материала на изработка на матрака и качеството е немислим, когато става въпрос за нашите деца.

Когато избирате матрак за бебешко легло трябва да вземете точните размери на леглото и да ги съпоставите с тези на предлаганите матраци. От значение е матракът да влиза плътно в рамката на леглото. Не се допуска наличието на каквито и да е пролуки. Ако се двоумите, проверете за случайни празнини като се опитате да промушите пръста си между матрака и рамката. Не забравяйте, че малките деца са изпълнени с любопитство и със сигурност ще се опитат да промушат всяко пръстче или краче през решетката на леглото.

Следващият въпрос, с който ще трябва да се съобразите е избора на меки или твърди матраци за бебета. Специалистите заявяват, че бебето трябва да спи върху умерено твърд матрак. Обяснението се крие във факта, че бебетата са твърде малки и безпомощни, за да повдигат сами главичката си. Не се подвеждайте да закупувате прекалено твърд матрак. В този случай, главичката и дупето на бебето ще се превърнат в единствените опорни точки на малкото и неукрепнало тяло. Това ще доведе неминуемо до болки в гръбначния стълб и неспокоен сън.

Преди да изберете окончателно матрак за бебешкото легло, натиснете няколко пъти с ръка повърхността на продукта. Колкото по-голямо съпротивление усещате при натиск, толкова по-твърд е матрака. Качеството на материалите, които са използвани за изработка на продукта трябва да бъде проверено и доказано. Предпочита се употребата на естествени материали. За да осигурите сигурна защита на своето отроче, уверете се, че матракът има знак за антибактериалност. Ако продуктът е от антиакарен вид и отговаря на поставените условия – не се колебайте в избора си.

Всеки родител иска най-доброто за своето дете. Изборът на правилните матраци предопределя дългия и спокоен сън. Годините на ранно детство са времето, в което се развива скелетната структура на всеки човек. Защитете своето дете от ортопедични проблеми и изкривявания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!