≡ Menu

Метални покриви – положителни страни

Метала е материал, който е като доживотен избор за вашия покрив. Можете да очаквате, че един нов метален покрив може да издържи достатъчно за да надживее къщата ви, разбира се стига да е инсталиран правилно. Например поцинковано стоманените метални покриви, които обикновено имат срок на годност 50 години, ще надминат този гаранционен срок и ще продължат да вършат добре своята работа, освен ако не са подложени на корозия заради екстремни условия, като солено-въздушна среда или използването на несъвместими метали, като мед, алуминий или цинк, тогава ще се наложи ремонт на метални покриви.

Главната полза от използването на метални покриви е това, че са произведен от едни от най издържливите възможни материали и метала не се влошава с времето, както битумните керемиди. Слънчевите ултравиолетови лъчи нямат своя разрушителен ефект върху един метален покрив без да броим захабяването на боята, ако се използва такава – случва се бавно и градивно, което се случва незабелязано при метални покривни обшивки с Kynar 500 или Hylar 5000.

Друго предимство при избора на метални покриви е ниското тегло и това, че не изискват изграждането на специални конструкции, които да поддържат тежестта на покривната система. Средната тежест на един метален покрив е 25- 40 килограма при 10 квадратни метра в сравнене със 115 килограма за битумни керемиди и към 360 килограма за керамични керемидени покриви. Заради лекото тегло на един метален покрив, може да се монтира дори върху друга вече инсталирана обшивка, което ще намали цената на покрива. Въпреки всичко има, някои изключения при които това не е възможно.Металните покриви по принцип са така наречените студени покриви, поради това че не задържат в себе си съхранена слънчева топлина и за разлика от битумните керемиди, бързо се охлажда със залязването на слънцето.

Металните покриви не задържат вода и лед и са по естество едно добро решение против задържането на лед през зимата. Между другото ледените висулки са нещо повече от един обикновен „покривен проблем”, който ще бъде близо до всеки покрив изграден с битумни керемиди, независимо колко добре е вентилиран и колко добра хидроизолация е поставена.

Металния покрив предотвратява образуването на ледени висулки, които освен всичко друго могат да бъдат и много опасни за хората. Дори и да се образуват ледени висулки по един метален покрив, вертикалните панели и дизайна на металните керемиди няма да позволят на водата да влезе под покрива и да образува теч вътре в сградата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!