≡ Menu

Мобилните резервации в щатите растат

Социологическо проучване показва, че до 2013 г. 8 милиарда американци ще са направили своите туристически резервации чрез мобилни устройства. Системата, която позволява те да бъдат възможни, не бе известна на широката публика допреди няколко години, но с бързата им популяризация и монополизиране на пазара, те все повече и повече изместват стандартните методи. Най-малкото, защото правят услугата възможна, където и да се намира човек.

Туроператори и авиокомпании бързо усещат налагането на тази тенденция и се възползват доста успешно от нея. За 2011 г. приходите от извършени хотелски резервации и такива на самолетни билети надвишават $2.6 милиарда. А в една мултимилионна индустрия тези цифри говорят много. Особено, когато за ръководителите на различни фирми единствените значими резултати са тези, чиято стойност се изразява в зелено.

Според различни специалисти в бранша, развитието и усъвършенстването на рекламата само ще спомогне за популяризирането на мобилните букинги. Интернет и социалните мрежи дават възможност за директно реклама на всичко по всяко време. На хората с общи интереси често им излиза еднакво представяне на продукт или услуга. А фактът, че все повече хора прекарват повече време онлайн, отколкото някога са правили пред телевизора или над вестника, означава, че възможностите за реклама стават безкрайни.

Скоро предстои да излезе и друго социологическо проучване, което изследва начините, по които хората избират своите туристически дестинации и преживявания с помощта на мобилните устройства. Засега е обявено само, че благодарение на тях, повече хора имат възможността да извършат резервациите си в много кратък срок преди самото пътуване.

Счита се, че именно този лесен достъп до различни опции и информация е направил и самият турист значително по-спонтанен и непредвидим в решенията си. Естествено, глобалната финансова криза го е ограничила откъм средства, но стимулира склонността му да експериментира по отношение на избора си. Тъкмо този факт трябва да накара ръководните фигури в бранша да разработят нови начини за рекламиране на услугите си и убеждаване на клиента, че именно те са най-добрата възможна опция

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!