≡ Menu

Мода при мъжките обувки

Мъжете по принцип рядко се съобразяват с модата и модните тенденции при избора си на обувки и често залагат на фактори като удобството и цената.

За повечето от тях обувката е практическа потребност и затова те нерядко носят един и същи чифт на работа и когато излизат вечер на ресторант или друго събитие. Въпреки че обувките са страст номер едно на жените обаче, има и господа с модерен и индивидуален стил, които изразяват себе си с избора си на обувки.

Мъжките обувки обикновено се делят на спортни, спортно-елегантни (ежедневни) и официални. При чисто спортните модели – маратонки се набляга на иновативни материали за изработка. Например ултра леки подметки за максимален комфорт и здрави, непромокаеми изкуствени платове с добри дишащи свойства, позволяващи на краката да остават сухи при интензивно натоварване. Въпреки че маратонките са за свободното време през уикенда или за спорт, много производители наблягат на спортно-елегантни модели с удобна и мека подметка и наподобяваща официалните модели горна част. Често се произвеждат в черно и са декорирани с шевове и метални елементи. Кройката на обувката е изчистена и следва елегантно формата на стъпалото. Големите и широки подметки останаха назад в историята, заменени от ниски и тесни, като акцентът е върху горната част на обувката и връзките. Тези типове са за всекидневно носене, с тях можете дълго да ходите пеш и едновременно с това да сте елегантни и стилни. Съчетават се добре с различни панталони и дънки, като може да постигнете и по-официален стил на обличане. Има и други модели за ежедневието (тип мокасини). Те са удобни и меки, с ниска и равна подметка, често изработени от мека кожа в различни цветове.

Официалните модели обаче си остават единствената алтернатива за специални поводи, когато трябва да се постигне елегантен и изискан стил. Тук цветовете рядко се различават от черно или кафяво, формата на подметката е елегантна и леко издължена при пръстите на краката със задължителния ток, а лачената кожа е за предпочитане. За ежедневно носена в офиса е класическата черна обувка без връзки, тя няма много орнаменти или лачена кожа. В съвременния свят на модата кафявата обувка пък е новата черна. Докато строгото черно е запазено за най-официалните поводи, то кафявото може да разчупи тези рамки и да се ползва за по-скромни поводи и бизнес срещи.

Тези модели обикновено имат класически вид, изчистени линии, гладка кожа без орнаменти и малки и тънки връзки.

Други мултифункционални мъжки официални модели, подходящи за по-студените месеци, са ботушите до глезена. При тях има повече свобода от към материали и цветове. Тенденцията е да са без връзки, често се правят от обърната кожа и различни цветове: кафяво, бежово, черно или сиво. Голямо разнообразие на официални обувки, маратонки и спортни обувуки, за всеки пол и възраст може да откриете в онлайн магазина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!