≡ Menu

Моите впечатления от домейн регистрара GoDaddy

С тази статия се надявам да разясня някои подробности и искрено се надявам тя да Ви бъде от полза, ако се чудите дали да изберете за Ваш партньор компанията GoDaddy.

Първо искам да уточня, че тук ще засегна единствено личния ми опит, свързан с регистрация и обслужване на домейни, както и някои допълнителни услуги, които разглежданата от мен компания предлага на своите клиенти. За хостинг офертите им няма да говоря, тъй като за момента трафикът ми е ориентиран главно в България, поради което хоствам регистрираните от мен домейни на български сървър.

Избрах тази компания преди 6 години съвсем случайно, търсейки регистрар на име на домейн в Google. Това беше компанията, която излезе на 1-во място. Може сами да се убедите, че и до ден днешен при повечето ключови думи, свързани с регистрация на домейн – на чело на класацията ще излезе именно тя. Нищо чудно, че в индекса на Alexa в момента е на 77-ма позиция в световен мащаб.

Ето и моите впечатления и основни предимства на GoDaddy пред другите водещи домейн регистрари в световен мащаб:

– голям набор от предлагани top-level домейни,

– лесен и надежден инструментариум за управление на домейните,

– своевременно известяване по еmail за направени важни промени и напомняне за предстоящо изтичане на срока на регистрациите Ви, – редовни промоционални оферти и кодове за намаление за различни видове покупки до 35%,

– ако още нямате готов сайт за даден домейн, то Вие имате възможността да го паркирате (CashParking) и да печелите от реклама,

– можете дори да пуснете сайта си на търг, както и да се възползвате от affiliate програмите на компанията,

– бърза и безпроблемна регистрация и работа с DNS редактора;

Тук бързам да добавя, че днес получих трета (последна) отсрочка да заплатя за изтекъл преди 5 дни домейн, като следващия опит за автоматично плащане през дебитната ми карта ще се извърши след седмица. Дотогава може да размисля и да си го подновя ръчно. Но това не значи, че трябва да се прекалява с тази политика, ако домейнът е наистина важен за вас. Преди 3 години бях възпрепятстван да подновя един важен за мен сайт и съответно (след 3-тата отсрочка) е бил изтрит от акаунта ми. Новата цена, която можех да заплатя, за да си го върна обратно беше над 1000 долара до преди месец. За щастие докато пиша тази статия, проверих и установих, че най-накрая мога отново да стана собственик на един от любимите си домейни за по-малко от 10 долара.

Това бяха част от нещата, за които се сещам в момента, но сега бързам да регистрирам отново домейна, който чакам вече 3 години, преди някой нахъсан да ме е изпреварил. Надявам се статията да ви е била полезна и сега да сте по-информирани по темата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!