≡ Menu

Хиперинверторни и инверторни климатици

Един от първите въпроси, които изплуват в главата на клиент, току що стъпил в магазин за климатици е за класификацията, разделяща инверторни и хиперинверторни климатични системи. Именно това е обект на настоящата статия, като ще се постараем най-просто и разбираемо да ви обясним разликата между двата вида климатици.

На практика, ако има едно нещо, което винаги е в сила за хиперинверторите е, че те са по-висок клас инверторни климатици. В действителност използваната технология при проектирането на двата вида е идентична, поне що се касае за режима на работа на компресора. Разликата обаче е в по-модерните решения и системи, които са използвани при разработката на хиперинверторите спрямо обикновените инверторни климатици.

Хиперинверторите реално представляват най-добрите инверторни климатици на пазара. Названието хиперинвертори е условно с цел информиране на потребителя. Все пак при хиперинверторите се набляга само на най-доброто, което науката предлага при разработката на климатични системи. Това естествено няма как да не се отрази и на крайната ефективност и потребителското задоволство.

Както казахме вече, хиперинверторите са най-добрите инверторни климатици, те обаче са и най-скъпите. Това спира мнозина да изберат подобно климатично решение с оглед на все по-орязаните потребителски разходи в страната. Дори възползвайки се от условия за лизинг, болшинството предпочитат да купят инверторен климатик вместо хиперинвертор именно поради проблема с високата цена, която често изглежда непосилна за домакинството.

Постепенно се очаква разбира се климатиците да стават все по-надеждни, по-икономични, по-модерни и по-гъвкави спрямо потребителските нужди. В такива условия, то можем да заявим, че утрешните климатични системи са именно хиперинверторите, но днешните са инверторните климатици.

Ако сте решили да си купите хиперинвертор, то това със сигурност е една добра стъпка за вашето домакинство. Ако обаче те ви се струват прекалено скъпи, то не се притеснявайте да изберете и покупка на инверторни климатици, които до голяма степен ще съумеят да удовлетворят нуждите ви макар и не толкова добре, както това биха направили хиперинверторните системи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!