≡ Menu

Монитор втора ръка

Какво трябва да знаем, когато избираме монитор втора ръка?

В даден момент техниката се разваля или остарява – няма как да останете актуални, ако ползвате монитор, произведен преди 15 години. Всичко в технологиите се променя толкова динамично, че дори новата техника остарява много бързо. Затова, ако имате нужда от замяна на монитора, в този материал ще научите няколко неща, с които да се съобразите.

Добри ли са мониторите втора ръка и има ли опасност да се развалят?

Изборът на монитор втора ръка или покупката на напълно нов монитор никога не дава пълна гаранция – просто техниката се разваля, тя не е вечна. Но все пак, ако не можете да си позволите напълно нов монитор, който обикновено има включена гаранция за период от няколко години, обмислете покупката на монитор втора ръка.

Колко струват мониторите втора ръка?

Цената им варира, но най-често е между 30-300% от цената на новия монитор – с други думи, ако извадите късмет, можете да се сдобиете със страхотен монитор втора ръкана цената на една трета на напълно нов монитор със същите хардуерни характеристики. Готино, нали?

Въпреки това проверявайте мониторите за хардуерни дефекти – изискайте от този, който го продава (няма значение дали е физическо лице или фирма), да направи съответните тестове на хардуера, с които да се докаже, че всичко в монитора е наред.

Аз ви препоръчвам да си вземете монитор с течен кристал или такъв по технологиите TFT, LCD, LED. Ако пък успеете да си купите страхотен монитор втора ръка, който има IPS-матрица, още по-добре. IPS-матриците са най-новото в света на мониторите и предлагат страхотно качество на картината, което е несъизмеримо, сравнявайки ги с по-стари монитори, произведени по друга технология. Тези монитори се купуват основно от графични дизайнери, тъй като предоставят страхотно възпроизвеждане на графиката, но струват доста повече пари.

Също така е добра идея да проверите дали мониторът, който сте харесали, има изгорели пиксели,.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!