≡ Menu

Моторизирани гаражни врати – клиентско ръководство

На всеки шофьор се случва да се прибира с колата към вкъщи когато вали дъжд или сняг. Може би много пъти сте се замисляли колко по-добре ще бъде да натиснете бутона и вашите гаражни врати да се отворят автоматично, вместо да слизате и да ги отваряте в проливния дъжд.

Моторизираните (известни още като автоматични) гаражни врати стават все по-популярни именно заради удобствата, които се получават при използването им. Прочетете още полезни материали за моторизираните гаражни врати. Ето отговорите на някой от най-задаваните въпроси свързани с тях:

Мога ли да автоматизирам моите гаражни врати?

Автоматизацията е възможна за голяма част от модерните гаражни врати, включително гаражни секционни врати, врати Berry с въртеливо-постъпателен ход и ролетните врати. Уверете се, че сте се свързали с реномиран доставчик, който ще ви каже какъв точно двигател трябва да използвате за да превърнете обикновените си врати на гаража в моторизирани!

Какво е система на задвижване?

Това е механизъм, чрез който мотора отваря и затваря вратите на гаража. Най – популярните са шина с верига и с колан. Веригата обикновено е най-евтиният и здрав вариант и се използва най-често. По-рядко се използва коланът, който по-същество представлява гумена лента, която осигурява абсолютно безшумна работа.

Каква трябва да бъде мощността на двигателя?

Силата на двигателят трябва да се съобрази с теглото на вратите. Обикновено се използва двигателят ProMatic, който е достатъчен за задвижването на врати с нормални размери и домашно ползване. За по-широки и високи врати, като например тези за двоен гараж с размери 5 на 2,5 метра се налага използването на SupraMatic, който осигурява доста по-голяма тяга, по-бърз е с около 30%. Подходящ е и за общи гаражи, при които циклите на отваряне и затваряне за един ден надвишават 20-30.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!