≡ Menu

Моята кратка история за монтаж на PVC дограма

Аз съм Иван Иванов от София и реших да сложа PVC дограма в двустайния си апартамент. В началото се чувствах доста объркан, тъй като бях залят от оферти на най-различни фирми. Определящият фактор за моя избор дойде със съдействието на интернет, където намерих информация за бъдещето остъкление на двете ми тераси в моето не толкова ново жилище.

Ето тази статия ме впечатли, тъй като съм пенсионер и попаднах на тематичен сайт, който ми помогна много. В нея се разказва за ремонт на ПВЦ дограмата, но след като я прочетох стигнах до извода, че е дошло време за промяна. Така и постъпих, тъй като старите ми прозорци са на близо 25 години.

В началото си мислех за ремонт, подмяна на уплътнения и обков, коригиране на стария механизъм и така нататък. Теглих чертата и видях, че това не е никак евтино. От тази гледна точка ми беше по-лесно да инвестирам в съвременна пластмасова дограма, която да увеличи енергийната ефективност на дома ми, и да спре проблемите ми с конденз, влага и/или мухъл.

За да бъде всичко точно, наех персоналът на фирмата за монтаж на новата дограма. Избрах 4-камерни профили от немската компания Aluplast и въобще не съжалявам за избора си. Тези рамки в комбинация със стъклопакета ми осигуриха повече спокойствие и сигурност.

Не на последно място поставям противовзломния обков, който поръчах. Той ми вдъхна доверие в прозорците, за да не влизат крадците през балкона, което е често явление в наши дни. За този тип механизъм прочетох в мрежата, като днес съм сигурен, че интернет пространството е един отличен извор на полезни статии за милионите български граждани.

Няколко думи за финал

Смяната на дограмата ми даде много. Сега плащам по-ниски сметки за електричество и се радвам на красив дом. Моите приятели и роднини също установиха положителната промяна и не пропуснаха да ме похвалят. Да, наистина понякога тази инвестиция излиза скъпо, но пък с време със сигурност ще си върна парите от ток, нерви, поддръжка и десетки други фактори.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!