≡ Menu

Мъдри мисли от гения Алберт Айнщайн

„Той лети много по-бързо от светлината, и лети право към целта, още от пет часа сутринта…”

На всяка епоха е присъщо различно разбирането им за света както и различни мисли за света. Светът може да бъде разбрана и в условията на вярвания – въз основа на това, в което ние вярваме, или по отношение на науката въз основа на това, което знаем. Относно тези гледни точки, може да се изградя различни мъдри мисли и вярвания. Общата методология на разбиране на света и нашите мисли за него се нарича парадигма. Пирамидата е модел на реалността, начин на мислене и изразяване на мислите, светоглед, който ви позволява да разберете, че светът е важно и как функционира светът.

Има много научни и мъдри статии, допринесли за промяна на тази парадигма. Тези творби включват Физика (Аристотел), Оптика (Нютон), Електричество (Тесла) и други. Тези теории не само са променили познанията ни за света, те промениха начина ни на възприемане на света, изграждат различни мисли и познания за него, от които за един те са велики мисли за света, а за друг само губене на време.

Еволюцията на света преминава през много учени, но в тази статия искам да отбележа за един и то Алберт Айнщайн, който е изказал много велики и мъдри мисли за света ни, някои от които и ден днешен не могат да се възприемат. Една то тези мъдри смили на мен лично много ми харесва – Човешкото съзнание има 3 ключа които отключват всички врати и това са: памет, мисъл и въображение, всичко останало идва от само-себе си. Този велик гений е направил изказал толкова мъдри мисли, които още науката не може да разбере. Дори някои от законите и мислите ми той сам не ги е доказал, но след като науката е нападнала ги доказва по начини, по които няма как през неговите времена, Айнщайн да ги е доказал за себе си.

Двадесети век започнала с една нова и удивителна революция в науката и начина на мислене. Благодарение на Алберт Айнщайн законите на физиката отново бяха преразгледани, а заедно с тях и от гледната точка на вселената на човечеството Теория на относителността и квантовата теория. Те са в основата на тази нова физика, която е открита напълно различен подход към разбирането реалност.

Алберт Айнщайн решени някои от теориите за гравитацията по начини напълно различни за класическата физика. Работите на Айнщайн, позволяват да се реконструира историята на Вселената и да се предскаже бъдещето. Неговата теория е предпоставка за създаване на ядрени реактори и атомни бомби, лазери и радари. Той радикално променя концепцията на времето, пространството и движението. Айнщайн е бил, без съмнение, най-великият от учени, които някога са живели на земята.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!