≡ Menu

Най-голяма вероятност да станете милиардер имате, ако завършите Харвард

Най-голяма вероятност да станете милиардер имате, ако завършите Харвард

Всеки кандидат за Харвард има по 14 конкуренти. Харвард продължава да се класира като един от най-добрите университети в Съединените Щати. Студентите завършили Харвард е по-вероятно да станат милиардери от които и да било други студенти.

От 469 Американци в последната класация на Форбс за най-богатите хора в света, 50 са завършили поне една от специалностите си в Харвард.

На второ място по милиардери се нарежда Станфорд с 30 по-малко.

Сред милиардерите завършили Харвард са изпълнителният директор на Майкрософт Стив Балмър, Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и медийният магнат Самнър Редстоун.

Сред завършилите Станфорд милиардери са един от създателите на Найк Филип Найт и магнатът Чарлс Шуаб. Калифорнийският университет, който е произвел много богати бизнесмени е основан от Лиланд Станфорд, след смъртта на единственият му син и с щедри дарения от калифорнийците. Училището отваря врати през 1891 година.

След Станфорд се нарежда Университета на Пенсилвания с 27 бивши студенти, сред които Доналд Тръмп и Стивън Коен. Следва Йейл с 19 милиардера, и Колумбийският университет с 15. Университетът на Чикаго е на седмо място с 10 човека, а Дюк с 8.

Съмнително е участието на университета на Ню Йорк в класацията. В списъка има 5 отказали се от него бивши студенти.

Ясно е, че университетите произвеждат качествен материал, голяма част от който успява в бизнес средите. Важното е също, и  че университетите предлагат много добре развита мрежа за контакти, където много млади специалисти създават успешни връзки помагащи им в кариерата.

Едни от най-успешните програми са в икономическите факултети на университетите. Техно зоната също е много важна.

Например основателите на Google, Сергей Брин и Лари Пейдж се срещат по време на един компютърен курс в Станфорд. Всеки от тях сега има по 19 милиарда долара.

Има значение и конкуренцията, добрите университети приемат по-малко от 30% от кандидати си, всяка година. Целта е да се изберат само изключителните кандидати, това гарантира успех още преди студентите да са започнали да учат.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!