≡ Menu

Най-заразните и смъртоносни щамове на грип се създават в лабораторията!

Смъртоносните грипни вируси, които вземат много жертви по цял свят, най-често се казва, че са генни мутации на някой по-слаби вируси. Не се споменава обаче, че те не мутират сами, а отговорността за тяхното получаване лежи изцяло върху плещите на научните работници в лабораториите. Например, дори по новините се съобщаваше, че щамът H5N1 (известен още като „птичи грип“), който е силно заразен, е бил създаден от двама учени в Съединените Щати. При тестването му върху порове, този вирус се е прехвърли от единият на другият по въздушен път. Вече всички знаем каква паника причини експериментът им, а бе доказано, че този щам е бил много по-опасен от онзи, който е причинил пандемията през 1918 година, известна още като „Испанската треска“.

Самият щам на птичият грип не е създаден просто така, за забавление и развлечение, а напротив, неговата цел е била да се види, дали след като той може да се предаде между поровете, той може да се прехвърля и върху хората. От този опит загинаха страшно много хора, въпреки че лаборантите са вземали мерки когато напускат работните си места и са се обезпаразитявали.

Именно поради тези причини, в обществото постоянно се повдига въпроса за доброволното спиране на подобни експерименти, тъй като най-вероятно повечето от най-страшните болести, познати на човечеството да са се появили не от някакви мутирали гени на безобидни бактерии и вируси при естественото им развитие, а по-скоро именно в големите лаборатории. На това може да се гледа като на биологични оръжия, които ако попаднат в неправилни ръце може да се стигне до нещо много по-голямо от последните пандемии, тези на птичия и на свинския грип.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!