≡ Menu

На хотел в полите на Рила

Ако сте решили да прекарате Вашата наближаваща майска почивка на чист въздух по склоновете на Рила, то в тази статия ще научите най-важните неща, на които трябва да обръщате внимание при избора на планински хотел.

Преди всички за повечето хора решаващ фактор са парите. Свикнали сме по-скъпото и лъскаво да бъде по-добро, но в планинските хотели това не винаги е така. За разлика от стандартните градски хотели, тези в планината привличат гостите си със заобикалящата ги природа и възможността да прекарат спокойна почивка на чист въздух. От това следва, че не е задължително хотелът да бъде в централна част на избрания от нас курорт или най-добре – да изберем малко курортно селище.

Понякога евтините планински хотели не разполагат с голям персонал и поради тази причина собствениците също работят в тях. От един такъв човек, прекарал по-голямата част от живота си в планината, можете да научите много за мястото, в което сте избрали да почивате, както и полезни съвети относно оцеляването при инциденти в планината и ориентацията.

Друг важен фактор при избора на хотел в планината е това поради каква причина сме решили да идем там. Някои планински курорти привличат своите посетители с близостта до културни, природни и исторически забележителности. Ярък пример за природен туризъм се развива в най-високата планина на Балканите – Рила. Природните забележителности в тази планина е невъзможно да бъдат описани само в една статия. Можем само да споменем някои от тях: Седемте рилски езера, най-високият връх на Балканския полуостров – Мусала. Ако сте решили да посетите едно от тези места дълбоко ви препоръчваме да си потърсите хотел, чиято локация е по-близко до избраната от вас природна забележителност. Причината за това е във бързо променящата се метеорологична обстановка в планината. Ако в момента времето е слънчево и решите да се разходите до избраното място имайте в предвид, че времето може много бързо да се развали, а тогава близостта на вашия хотел е от решаващо значение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!