≡ Menu

Най-честите грешки при SEO оптимизация

Когато се прави SEO оптимизация на сайт, често се допускат някои грешки, липсата на които дава по-добри шансове при класирането. Сайтове с много входящи линкове, които все пак имат грешки в кода на страниците си, могат да подпомогнат допълнително своето класиране, когато проблемите бъдат премахнати. А дори повечето от тези проблеми, са лесно откриваеми и могат да бъдат поправени бързо.

Първата грешка при оптимизация на сайт, е липсата на текстово съдържание на страницата. Това може да се дължи на страница, изцяло запълнена с изображения или използването на flash елементи, които са трудно четими от търсачките. Ако няма текст, който да бъде прочетен от търсачката, тогава няма да можете да се класирате за желаните ключови думи и оптимизацията ще е безрезултатна. Решението на този проблем е в използването на обикновен текст на сайта ви. Няма нужда да жертвате красивия дизайн, за сметка на добрата SEO оптимизация. Има страхотно изглеждащи сайтове, които се четат лесно от търсачките.

Друг проблем, от гледна точка на търсачките е използването на неописателни URL-та. Старайте се, ключовите ви думи и тематиката на страницата, да присъстват в URL адресите ви. Това може да се направи ръчно или да се извършва автоматично от самия CMS.

Избягвайте използването на HTML стилове за дизайна на сайта, вместо CSS. Всеки съвременен уеб сайт трябва да използва CSS, иначе може да представлява трудност за търсачките, да разграничат съдържанието от дизайна. Освен това, с CSS се правят по-лесно изменения по външния вид.

Липсата на alt тагове към изображенията, също може да намали ефекта от оптимизацията за търсачки. Добавяйте описания към картинките, за да се знае какво има в тях.

Факторите на страницата помагат, но това което ще класира сайта на върха, са външните връзки към него. Важно е, в тези връзки да присъстват ключовите думи на сайта и да бъдат създавани естествено и постепенно. В противен случай, може да се стигне до наказания от търсачките, което никой не желае.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!