≡ Menu

Директория за статии

Какво са директориите за статии? Това са най-нормални блогове или сайтове в които всеки един потребител има възможност да add-не собствена статия вътре. Обикновено директориите за статии съдържат категории, за да може user-а да запише неговата публикация в най-релевантната според публикацията му категория.

Какъв е смисъла и файдата от това да пишеш твой текст в директория за статии? Смисъла и ползите от това са двустранни.

От една страна, директориите за статии са предопределени за SEO специалисти, където елементарно биха могли да напишат статия, която да е сходна по тематика на уеб сайта, който желаят да оптимизират. В тази статия най-често се позволяват да се добавят хипер връзки към любим от потребителя адрес, които са dofollow. Така оптимизаторът си спечелва връзка от тематично свързана статия, която е на отделен домейн и вероятно ще склони търсачката Google да добави желаният от него сайт на по-горни позиции.

От друга страна, директориите за статии са много удобни и за user-ите. Когато потребител си хареса някоя добра директория, той може да си избере категория, която го интересува и да чете публикациите, които са включени там. Именно той сам ще разбере неща, които го интересуват и хипотетично ще кликне на някой от хипер връзките сложени в съответната статия. Така се осъществява и пряк трафик от потребители, без да се разчита съществено на Google търсене.

Всяка една директория за статии си има претенции за включване на публикации. В повечето български директории имат донякъде едни и същи изисквания, като радикалното такова е – post-а, която слагаме да бъде уникална. Под това да се разбира – да я няма на друго място в Интернет.

Съществуват и искания за минимален брой думи – в повечето случаи, трябва да са 300 думи и не повече от 3 изходящи линка.

Ако SEO-то се съобрази с тези условия няма никаква пречка публикацията, която е написал да бъде приета и той да си вземе трите хипер връзки от нея.

Една от обещаващите директории за статии. Тя е сравнително нова и публикациите в нея са малко, но пък домейна е стар и има история пред търсачката Google. Ето защо и PageRank-а му е 3.

Заповядайте в нашата директория и публикувайте бързо вашите материали.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!