≡ Menu

Начини за лечение на бебешки колики

Коликите са състояние, при което бебето плаче по около 3 часа на ден, по едно и също време на денонощието в продължение на повече от 2 седмици. Намирането на начини за лечение на коликите може да бъде доста трудна задача. За да могат майките да помогнат на своите бебета, те трябва да са запознати с признаците и симптомите на коликите. Основните признаци при кърмачетата са подут стомах поради образуването на газове. Един от начините да се справите с тази ситуация е да направите нежен масаж в тази част на тялото, което ще облекчи значително болките. Също така начина, по който бебетата плачат и сгъват краката си и стискат юмруци е признак, че бебето страда от колики.

Тези признаци ще бъдат допълнително потвърдени, особено ако бебето е нахранено, сухо но все още продължава да плаче. Ето защо майките трябва да знаят как да се справят с това състояние, така че да снижат до минимум дискомфорта на бебето.

Обикновено лечението на колики протича с естествени средства, които включват пеене на песнички, прегръдка, която да държи бебето близо до тялото на майката и др. Други начини за облекчаване на болките е топла вана с ароматни етерични масла възможно най-често. Това ще успокои бебето.

Бебета, които се хранят от шише, могат да бъдат хранене със соево мляко. Медицински е доказано, че коликите могат да бъдат сведени до минимум при консумацията на това мляко. Майките, които хранят бебетата си от шише, трябва да бъдат добре информирани за модела на използваните бутилки за хранене. В някои случаи точно вида на шишетата е причина за прекаленото поглъщане на въздух, който след това причинява появата на газове в стомаха на бебето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!