≡ Menu

Нови, рециклирани или употребявани авточасти? Какви да закупя?

Сложен е въпросът нови, рециклирани или употребявани авточасти да бъдат закупени. Някои авточасти никога не бива да бъдат закупувани; ако са ползвани, някои употребявани авточасти е по-добре да бъдат закупени вмести рециклирани; някои дори нови части не са толкова добри колкото използваните.

Никога не купувайте употребявани гумени авточасти. Гумените части са едни от най-важните в автомобила, а гумата се отличава със „сухо гниене“. Всякакви маркучи, ремъци, гуми, дори чистачки купувайте единствено нови!

Не купувайте рециклирани електрически авточасти. Заменянето на повредения елемент от електро частта я прави работеща и рециклирана. Останалите елементи в частта, обаче остават също толкова стари и износени колкото са били и преди това.

Не купувайте употребявани електрически части от автомобили на много километри. Ако закупите стартер или алтернатор от кола на 200 000 километра със сигурност трябва да очаквате кога ще се повреди. По автоморгите могат да бъдат намерени оригинални електрически авточасти от автомобили на малко километри, което прави покупката изгодна отнесено към по-ниската й цена в сравнение с нова идентична част.

Метални авточасти не търсете нови. Нови врати, капаци или други метални части нови излизат винаги скъпо. Автоморгите изобилстват с такива части и могат да бъдат открити запазени врати, багажници, калници, капаци и др. Гарантирано покупката ще ви струва в пъти по-малка сума в сравнение с покупка на нови авточасти. Винаги закупувайте употребявани, но оригинални авточасти, а не рециклирани (изчукани)!

Не винаги новите двигатели са най-добрите. Употребяван двигател, който е добре поддържан и е на 30 000, 40 000 или 50 000 километра е добро решение. Винаги при закупуване на двигател искайте гаранция за него, ако продавачът е сигурен в произхода и поддръжката му, гаранцията няма да е проблем. Ако откаже гаранция, откажете покупката. Никога не купувайте рециклиран двигател!Употребявани авточасти по окачването. Ако ги закупите употребявани няма да сбъркате. Разбира се, те трябва да са запазени. Тези части са сред най-твърдите в автомобила и трудно се износват. Само се пазете от износени втулки.

Лети джанти. Употребявани лети джанти ще струват в пъти по-малко отколкото нови, а качеството им е едно и също.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!