≡ Menu

Няколко идеи как да подобрите ранга си в Alexa

Алекса е филиал на Amazon. Това е сайт който дава информация за трафика на уеб сайтовете, като мери броя посетители в уеб сайта през инсталирания браузер на Алекса, или така наречения Alexa toolbar.

Този ранг се използва от сайтовете за определяне цените на рекламните позиции, и за определяне стойността на самия сайт.

Колкото по-малка е цифрата показваща ранга в Алекса, толкова повече посетители има сайта.

Изчисляването на ранга според Алекса се измерва на базата на събрана за 3 месеца информация, като се използват две променливи- броя на посетители на сайт и броя страници видени от един посетител. Данните се събират само от посетители използващи инсталиран на компютъра си алекса тулбар.

Много специалисти отбелязват че Алекса е много неточен начин за изчисляване на потока от посетители в един сайт, както трафика и потенциала на сайта. За съжаление в един несъвършен свят Алекса все още се използва масово.

Ако нямате Алекса тулбар, можете да изтеглите версията за Internet Explorer и версията за Firefox.

Възможно ли е да се манипулира ранга в Алекса?

Сигурно могат да се открият такива методи за да повишите ранга си с няколко хиляди, но за да отидете на позиции под 10000 със сигурност ще ви бъде много трудно, поради много сериозната конкуренция между уеб сайтовете по челните позиции.

Ето и няколко идеи как да подобрите вашия ранг в Алекса.

1.Инсталирайте си Алекса тулбар или добавката на Firefox SearchStatus.

  1. Окуражете приятели и познати също да използват Алекса тулбар.
  2. Ако притежавате фирма и офиси, инсталирайте Алекса тулбар на всички компютри и запишете вашия сайт като начална страница.
  3. Нека приятели и познати разглеждат вашия профил в Алекса.
  4. Участвайте във форуми и записвайте линка си там.
  5. Предполага се че източна Азия е районът където най-много се използва Алекса, така че можете да пускате мнения придружени от вашия линк в техни форуми.
  6. Закупете рекламен пакет в ExactSeek, техният ранг е свързан с този на Алекса.
  7. Регистрирайте се във възможно най-много търсачки.
  8. Ползвайте всички възможни начини за повишаване на трафика към вашия сайт, като например размяна на банери и линкове, закупуване на рекламни пакети от google.
  9. Пускайте мнения с линкове в стоте сайта на чело в класацията на Алекса.

Какво мислите вие за Алекса? Използвахте ли някои от тези методи за да повишите вашия ранг в Алекса? Знаете ли други методи за подобряване на ранга в Алекса?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!