≡ Menu

Обриви по лицето причинени от СПИН

Кожните обриви засягат около 90% от пациентите болни от СПИН. Най-честите проблеми са лющеща кожа. Обривите може да се дължат на инфекция от вируса или да бъдат причинени от някои лекарства, които пациента използва при лечение от СПИН. Ако обрива се дължи на ХИВ той се появява по кожата в рамките на 14 до 28 дни от инфекцията.

ХИВ обриви по лицето

ХИВ обривите обикновено обхващат малък участък от кожата и има червен или кафяв цвят. Той може да изчезне в рамките на 2-3 седмици. Въпреки, че кожния обрив е основен симптом на инфекция с ХИВ, не всеки обрив по кожата може да се с това. Въпреки всичко, хората, които практикуват незащитен секс с непознати, трябва да се тестват в случай на кожен обрив.

Лечение на ХИВ обриви върху лицето

Ако обрива на ХИВ се дължи на лекарство, вашия лекар най-вероятно ще го смени с друг медикамент. Ще ви посочим някои мерки, които можете сами да приложите за да контролирате симптомите на обрив:

–          Избягвайте да се излагате на слънце;

–          Избягвайте горещи душове и почиствайте местата с обриви всеки ден със студена вода;

–          Поддържайте влажен въздуха в помещенията;

–          Използвайте овлажняващи кремове и лосиони за облекчаване на сърбежа;

–          Поддържайте добра лична хигиена;

–          Ако откриете необичайни промени в обрива, потърсете лекарска помощ;

ХИВ пациентите са по-предразположени към всички видове инфекции, като бактериална, вирусна и т.н. Ето защо те трябва да полагат специални грижи за предотвратяването им. Важно е да се прилагат медикаменти според указанията на лекар. Това ще помогне ефективно да изчистите голяма част от обрива за кратък период от време.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!