≡ Menu

Онлайн магазин – фактори за успех

Пазаруването днес не е като преди няколко години – то се разви главоломно, като сега една от най-примамливите и удобни форми особено за младите е онлайн пазаруването. Този вид магазини печелят все по-голяма популярност и се развиват страшно бързо, а печалбите им неимоверно нарастват.

Днес всеки може да се развива в онлайн пространството и да печели добре от своя онлайн магазин. Този бизнес е много интересен и разходите не са като на обикновените магазини – продавачи, складове, наем на помещение и какво ли още не. Предимствата на тези магазини са наистина много, но трябва да знаете 7-важни правила, които ще гарантират успеха ви за развитие на вашия интернет магазин.

Първото важно правило е потребителите или така наречените купувачи да работят максимално лесно и бързо с магазина ви. Разбира се, бутоните и насочващото меню са от голямо значение, но по-важното е да са на правилните места и да приканват потребителите да кликнат на тях.

Другата важна стъпка е да опростите поръчката и да не се налага клиентите ви да пишат безкрайни фермани, за да имат желания продукт. Това е доста важно правило, което ще подтикне клиента да поръча и да не търси по-ниска цена или реален магазин. Всичко трябва да става максимално бързо и лесно.

Важно е клиентите да знаят до къде са стигнали с пазаруването, което става с допълнително меню даващо представа как човек да завърши поръчката си, а пример за това са крайните списъци и подробната виртуална количка, където всичко е точно и ясно. Важно е цените на стоката ви да са ясни, а в количката да става ясно колко струва цялата поръчка, кога и как ще пристигне до тях, както и колко ще струва доставката.

Статистиката сочи, че цялостното оформление и простотата на сайта ви ще ви докара голям брой клиенти, които освен, че ще купят от вас – ще се върнат след време.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!