≡ Menu

Осветително тяло за хол

Изборът на осветително тяло за хол трябва да бъде направен прецизно, съобразно големината на помещението, естествената осветеност и вътрешния интериор. Светлината, която идва от електрическото тяло е способна да прикрие дребни недостатъци в обзавеждането и да постави акцент върху определени преимущества – красива картина на стената или скулптура върху шкафа. Препоръчително е осветителните тела за хола да бъдат избирани и монтирани преди боядисването на стените или полагането на тапети.

Когато става дума за хол или помещение, в което се прекарва по – голямата част от деня се препоръчва осветлението да бъде комбинирано. За хола е подходящ полилей, който се спуска от тавана. В зависимост от способността му да осветява добре цялото помещение може да се добави стенно, спот или настолно осветление. При положение, че таванът на помещението е прекалено нисък, полилеят няма да бъде удачно решение. За тези случаи се препоръчва аплик. Стенното осветление е подходящо както за коридори и бани, така и за хол. Неговата роля във всекидневната е да подчертае определени участъци и да засили притока на светлина в случай, че апликът или полилеят не са достатъчни. Спот осветлението е подходящо за акцентиране върху определени художествени ценности в стаята – картина, пиано и други.

Настолното осветление е препоръчително в случай, когато обитателите на жилището обичат да прекарват свободното си време в хола, с книга в ръка. Когато говорим за осветително тяло за хол трябва да споменем и навлезлите в последни време, 3D лампи. Те са подходящи за почти всяка една стая от жилището с изключение на санитарните помещения. Тези осветителни тела представляват комбинация от пластмасови елементи. Размерите са най – различни. Обикновено, комплектът върви заедно с енергоспестяваща крушка. Като най – традиционен избор за осветление на хола си остава полилеят. Той се препоръчва за помещения с високи тавани. Полилеят осигурява централното осветление в хола. В някои случаи, светлината от осветителното тяло е напълно достатъчна за цялата стая. Всички други осветителни тела се превръщат в излишни елементи. Ако полилеят е нисък се препоръчва той да бъде монтиран в кухнята, над масата за хранене. Допълнителен плюс на полилея като осветително тяло за хол е възможността светлината, която се излъчва от него да бъде регулирана. Предлаганите модели на пазара за осветителни тела са най – различни – модерни, традиционни, нестандартни по форма и електрически. Подберете този модел, който ще се впише най – добре във вътрешния интериор.

Изборът на осветително тяло за хол може да бъде забавен. Не традиционните форми граничат с кич и екстравагантност. Независимо какъв тип осветление ще предпочетете за хола, не забравяйте да се снабдите с енергоспестяващи крушки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!