≡ Menu

Отпушване на мивки – съвети

Отпушване на кухненска мивка, етапи на работа.

Отпушването на мивката във вашата кухня преминава през няколко етапа.

Първия етап, при запушване на мивката Ви

Разглобявате, почиствате сифона и без да намалите подаването на вода, водата продължава да тече нормално можете да си направите извода че проблема не идва от изпускателната тръба. Не намалявайте подаването на вода при тази интервенция.

Втори етап, Разглобете мивката

Ако мивката ви е върху колона е важно да разхлабите гайките преди повдигане, за да избегнете повреда, което ще улесни отстраняването на колоната.

Следва отстраняване на колоната:

задръжте колоната с две ръце и издърпайте към вас, наклонете леко надолу, леко повдигнете мивката с рамото си.

Четвъртата стъпка е премахване на мивката Не забравяйте да поставите леген или кофа под канала от където тече водата и останалите примеси. Препоръчително е да се носят ръкавици и защитни очила, ако сте употребявали препарати за почистване на вашата мивка, с цел да се избегнат изгаряния.

Следва демонтаж на сифона

Развийте водосточната тръба с ръка или евентуално с клещи, здраво придържайки сифона, не да се върти сифона, не да се върти целия механизъм, което може да причини увреждане. Извадете сифона като не забравяте да изтеглите уплътнителя му.

Седма стъпка – отпушване на канала, чрез дренаж

Вкарвате уреда в тръбата, за да отпушите вашия канал. Работи чрез завъртане. Воала каналът е отпушен. Тръбопровода е отново чист. Мивката може отново да бъде използвана. Остава да сглобите Вашата мивка, за да влезе отново в употреба.

Стъпка на сглобяване

След като сте отстранили мръсотията от канала, не забравяйте да почистите всички части и да замените уплътнителя на сифона. Проверете дали мивката тече.

Пуснете водата, за да сте сигурни, че няма течове, преди да смените колоната. Отпушване на мивка – Стъпка 9 проверка за теч Ако сте решили да правите пълен ремонт и да смените колоната на мивката и вече сте проверили и констатирали, че няма течове сменете колоната с помощта на същата технология както при демонтажа. Внимателно затегнете гайките на мивката.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!