≡ Menu

Палтата за есента и зимата – многолики стилни решения и завладяващи изпълнения

Със застудяването на времето започваме да търсим топлина и уют. И искаме не само да ни е комфортно, но и да сме в добро настроение, да се обличаме стилно, да създадем привлекателен моден образ. За това помага хубавото палто.

Смело може да се каже, че разнообразието от модели, които дизайнерите предлагат за есенно-зимния сезон, е изключително голямо. Многоликите стилни решения и фантазията на моделиерите завладяват със своето изпълнение.

Палто в английски стил.

Най-печелившия модел за всички времена е класическият. Лаконичният дизайн, строгостта на елементите и геометрията на линиите, винаги са изглеждали чудесно, което го прави подходящо за всяка възраст, фигура и статус. То присъства ли във вашия гардероб?

Модел в стил гръндж.

Изключително актуален през 90-те, грънджът отново заявява своето присъствие и оглавява модните тенденции. В едно се съчетават, мерят сили и раждат необикновени творения блясък и бруталност, груба кожа и прозрачна дантела, гаражен прах и офисен блясък.

Ретро палто.

Негово вдъхновение се явява Средновековието. Изпълнение от груби тъкани, визуално близки до домашно тъканият шаяк, обемни качулки и стелещи се гънки или многослойност, създават елегантна красота на различните варианти.

Модел в стил pin-up

Излъчващ жизнерадост, идващ от следвоенните години на 40-те, той е още една тенденция за есенно-зимната мода. Изпълнен предимно в каре, подчертаващ дамския силует, определено привлича вниманието.

Полъх от 60-те.

Късите модели и А-образния силует от далечните години, отново са на мода. Неголяма яка и двуредно закопчаване, отличаващи този стил, присъстват в много колекции.

Палто в стила на 70-те.

Втален силует, елегантна линия и акцент с колан върху талията, характеризират дамската мода през 70-те години на миналия век. Съгласно прогнозите на стилистите, такъв модел ще бъде актуален не само през този сезон, а и през следващите.

Втален модел с колан.

Обичан от дамите, желаещи да подчертаят достойнствата на своята фигура. За разлика от минали години, сега той се украсява не от тесни или много широки, а от средно широки, семпли колани.

Двуредно палто.

Актуален щрих на този вариант е двуредното закопчаване с четири или шест копчета, които контрастират по цвят с материята. Дизайнерите го предлагат в няколко силуета – прав, втален или трапецовиден.

Обемни модели със закръглени рамене.

Станали хит в много колекции, макар и да не прибавят никаква нотка на женственост към дамската визия.

Вечерно палто.

Нов полъх в света на модата. Разкошен тоалет, който със своята неотразимост може да съперничи на вечерната рокля. Декоративните му украси са различни – шевове, апликации, дантела, кожа, пайети. Текстурите са разнообразни, а изпълненията – причудливи понякога, но винаги шик.

С какъв модел ще посрещнете есента и зимата на 2013-2014 може да решите още днес. Посочените тенденции ще ви помогнат да направите сполучлив и моден избор.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!