≡ Menu

Пари на заем – бързи кредити

Използването на бързи кредити се превърна не просто в мода у нас, а в сериозна необходимост. Все по-често хората търсят помощта на кредитни компании за подобни заеми, за сметка на свитите потребителски кредити, отпускани от банките.

Кредитирането като цяло има огромна социална функция, която банките и техния картел у нас все по-често отказват да изпълняват с оглед наложените тежки икономически реалности, следствие от световната финансова криза. Това не остана незабелязано от хората и доверието към банковите организации удари дъното, сравнимо само с това от времето на фалитите на десетки банки у нас.

Решението обаче се появи съвсем скоро и бе предложено от далновидни компании, които си дадоха сметка за проблемите на банковата система и тяхната невъзможност да отговори на потребителското търсене. С развитието на тези кредитни компании те се оказаха изключително гъвкави и решиха огромна част, ако не и всички проблеми, поставени пред потребителите от страна на банковата мрежа.

Единствените неща, за които хората продължаваха да се притесняват в самото начало на бума на тези организации бяха високите лихви и тяхната легитимност. С течение на времето обаче ситуацията беше отлично регламентирана и на тези компании днес се издава лиценз за кредитиране на граждани от БНБ, като изискване за това е и те да бъдат лицензирани като администратор на лични данни в контекста на Закона за защита на личните данни.

Вторият проблем, касаещ лихвените ставки беше малко по-сериозен, но в следствие на огромната конкуренция (понастоящем у нас има над 200 лицензирани кредитни компании) и той започва да намира своето решение. В момента отпусканите бързи кредити са с лихви изключително близки до тези при кандидатстването за потребителски кредит пред банкова институция.

Благодарение на интензивните мерки за подобряване качеството на услугите си, постоянната интеграция на иновативни практики и гъвкавата фирмена философия, днес компаниите, отпускащи бързи кредити са изградили едно завидно доверие и се радват на все по-мащабни успехи в по отношение на услугите за обществото, които предлагат.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!