≡ Menu

Парфюмите Allure от Шанел

Създадени от парфюмерийният експерт на модна къща Шанел – Жак Полж, парфюмите от серията Allure са едни от най-популярните мъжки ухания. Към Allure Homme и Allure Homme Sport вече може да бъде прибавен и Allure Homme Édition Blanche. За да вникнем максиламо в идеята на тези привлекателни мъжки макрови парфюми сметнахме, че трябва да започнем от най-стария.

Chanel Allure Homme (1998) Ароматната композиция на това ухание съдържа нотки на бергамот, мандарина, лимонова кора, черен пипер, ветивер, пачули, сандалово дърво, тонка и лабданум. Вендъж напръскан аромата започва да с изкуствените ухания на алкохол и киселина. За някои хора това е доста грубо и кисело. За щастие след десетина минути нещата се променят – мъгливите, добре смесени дървестни аромати, се вливат във ванилия и земни, натурални нотки, които развалят изкуственото впечатление. Като оставим грубото начало – това не е един от дръзките парфюми.

Това е един среден парфюм, като единствено качеството му е високо – силата му е средна, сложността на съставките му също, а и цената му отново е в тази категория.

Chanel Allure Homme Sport (2004) Не е нужно да харесате ухание за да ви грабне въображението и да ви вдъхнови. Не е нужно ароматът да е грандиозен, дори той да е просто интересен вие може лесно да се запалите по него. Allure Homme Sport съдържа ухания от мандарина, портокал, водни нотки, черен пипер, нероли, кедър, бобова тонка, ветивер, кехлибар, бял мускус и алдехиди. Началото му е като на предшественика му и може да не ви се хареса. Като повечето модерни мъжки парфюми съставките му са смело миксирани и трудно биха могли да бъдат разпознати. Те са непроменливи в своята простота и свежест.

Allure Homme Sport е доста обикновен и статичен, че пред него Allure Homme изглежда като много мистериозен и сложен аромат.

Да заключим темата – ако сте нов за парфюмериините ухания и двата изброени варианта ще ви се сторят много хубави, но ако сте познавачи и ценители това са аромати, които сте подушвали под много други марки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!