≡ Menu

Часовник, който показва дали си спал достатъчно или още повече?

Наспахте ли се добре снощи? Сигурни ли сте? Кога си легнахте и кога всъщност заспахте, а спахте ли наистина?

Нов аксесоар, вид часовник, наречен Възобновяващ се часовник за спане, създаден от GEAR4 вече е на пазара. Часовникът изглежда на пръв поглед като обикновен часовник, няма специален монитор, това е е Ифон или Ипад. Часовникът върши перфектна работа, той е един вид измервателен уред. Удобен и полезен е не само за хора страдащи от безсъние, а също и за спортисти, които се опитват да измерят ефективността на възстановяването си след тренировка, както и за хора, които искат да проверят връзката между съня и здравословния начин на живот.

Това не е първият уред, който прави такива замервания естествено. Но този часовник съчетава в себе си доста функции в едно толкова малко устройство. Повечето устройства на съня, като Zeo или Fitbit, изискват да се носи монитор от някакъв вид. Zeo има лента за глава, която следи мозъчните вълни и Fitbit измерва движенията. (Zeo също предлага безплатно приложение за мониторинг на съня, наречена Sleep101. Поставите на вашия iPhone на леглото обаче крие рискове за неговото крайно състояние след измерването).

Този часовник разбира се не е от онези скъпи луксозни часовници за ценители. Той е уникален не с красивия си дизайн, а по-скоро с чудната му финкция. Идеален е за всякакви спортисти. Когато измерваме времето, което спим и дали сънят ни ездравословен с приложение към Ифона например, може резултатите да не са напълно точни. Особенно ако в леглото има двама човека, то тогава Ифона измерва общо и за двамата, така резултата не е точен, а ръчният часовник измерва само за този, който го носи.

Естествено в този уникален часовник има вградена иаларма. Когато изключите алармата, часовникът ще ви помоли да прецените как се чувствате, а след това ви позволявайки да въведете фактори, които могат да окажат влияние върху съня ви. Сред тях са кофеин, упражненията или стреса.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!