≡ Menu

Парфюм – аромат за всеки нрав

Думата парфюм, означава през „пушек”. Още по времето на древна Месопотамия и Египет се е започнало да се произвеждат парфюми, като по късно след тяхната положителна употреба, римляните и персийците са решили да започнат да правят по сериозни проби в тази насока, за да доразвият различни видове аромати и ухания за всяка по претенциозна дама или кавалер. В днешно време има какви ли не разредители, които се използват за парфюми, като най-качествен и с най-добри резултати в търговската мрежа е етанола или обикновената вода. Водата е естествено вещество от природата и не напразно е предпочитана и в други аспекти от живота ни.

Интересното е да знаем, че в един обикновен парфюм има приблизително 300 вещества, които биват от различни произходи, като от животински, растителен, също така се срещат и с химически произход. Трябва внимателно да се избират, за да не предизвика алергия при напръскването върху кожата. За щастие тези случай са минимални. Не напразно една жена казва „това е моят аромат”, понеже самата кожа го приема и той не се променя след време. И винаги търси по магазините или нещо близо до онзи нейн аромат. Даден парфюм може да бъде и издайнически при събития, които не бива да се разбират от конкретен човек.

Винаги е имало нещо тайнствено в аромата на парфюмите. Не само хората, но и животните не остават безразлични към даден мирис. Доказано е, че хубавият аромат действа на сетивата като афродизиак. Колкото и чудно, но действа на нашето настроение и може да изникне различен спомен за конкретен момент или даден човек, само от едно помирисване на маркови парфюми. Изберете правилният за вашият нрав парфюм.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!