≡ Menu

Пет сигнала преди настъпването на инфаркт

Преди да се получи инфаркт често се получават знаци, които обикновено се пренебрегват, което забавя поставянето на диагнозата и навременното лечение. Ако се познават тези признаци при наближаването на инфаркта, това би помогнало много, както на вас, така и на лекуващите лекари. Ето и петте признака, от които можете да разберете, че сте изложени на риск от сърдечен удар:

  1. Стомашни проблеми, като например дискомфорт и тежест, които се причиняват от сърдечно – съдовите проблеми. Те за разлика от чисто стомашните проблеми като спазми и болки са по-скоро чувство на тежест, което не намалява и след ходене до тоалетната. Освен това може да има и усещане за тъпа болка и парене. Дори след вземането на хапчета за успокояване на стомаха, тези симптоми не преминават.

  2. Мандибуларни болки от двете страни на долната челюст, която преминава и към врата.

  3. Болки в предмишницата и лявото рамо, като тя не е толкова сериозна, но затруднява вдигането на ръката. Тази тъпа болка не достига до китката и пръстите, а се ограничава до само в предмишницата.

  4. Недостиг на въздух е сред най-честите симптоми на инфаркт. Човек започва да има затруднение да си поеме дъх.

  5. Тежка преумора, липса на сила, които не се ограничават само до някой части на тялото, а са системни. Много хора, които са преживели инфаркт споделят, че като цяло тялото им се е чувствало много странно часове преди да са получили удара. При някой обаче това чувство е започвало дори и седмици преди да настъпи проблема. В тази връзка, експертите предупреждават, че щом започнете да усещате тялото по-странно от обикновено веднага да се потърси медицинска помощ.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!